Barış ve kardeşliğin sembolü haline gelen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday adayı Mehmet Kızıl, elim olayı değerlendirerek, “Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler yine iş başında. Acımız büyük. Birlik olalım ve oyuna gelmeyelim’dedi.

BARIŞ VE HUZUR DÜŞMANLARI İŞ BAŞINDA

Barış ve kardeşlik sloganı ile aday adaylığını açıklayarak tüm dikkatlerini üzerine çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Kızıl, İstanbul Adliyesi’nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Kızıl, “Gaziantep’te çözüm süreci, barış ve kardeşlik sloganlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ak Parti aday adayı Mehmet Kızıl, Cumhuriyet savcısının hayatını kaybettiği olayı, ‘Ülkemizdeki huzur ortamından rahatsız olanlar yine ülkemizi karıştırmak için kirli planlarını uyguluyorlar’şeklinde yorumladı.

ACIMIZ BÜYÜK

Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın hayatını kaybetmesi üzerine derin bir acı yaşadıklarını dile getiren Mehmet Kızıl, ‘Ülkemiz dün çok hareketli saatler yaşadı. Bilinmeyen bir nedenle enerji kesintisi yaşandı. Ama en önemlisi bir savcımızın İstanbul Adliyesi’nde rehin alınması idi. Yetkililerin tüm çabalarına rağmen rehin alınan savcımız hayatını kaybetti. 7 Haziran seçimler öncesinde yaşanan bu tür vakaların hedefinde çözüm süreci olduğunu düşünüyorum. Huzura ve barışa tahammülü olmayan güçlerin bu girişimleri gerçekleştirdiğini düşünüyor ve şiddetle kınıyorum. Şunu da biliyoruz ki, devletimiz bu zorluklarla mücadele edecek güçtedir.’ diye konuştu.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM

Barış ve kardeşlik sloganı ile aday adaylığını açıkladıktan sonra birçok kesimden destek alan Ak Parti aday adayı Mehmet Kızıl, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin çözüm süreci için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ‘Önceki gün yaşanan elim olay bazı konularda bilinçli olmamızı gerektiriyor. Ülkedeki barış, kardeşlik ve huzurun önemini, seçim çalışmalarımızda ilimizdeki en ücra köşelere kadar anlatacağız. Bu nedenle aday gösterildiğim takdirde güçlü bir ekiple, çözüm süreci eksenli güçlü bir propaganda yapmak için hazırlıklarımızı tamamladık ve genel merkezimizin kararını bekliyoruz.’ dedi.

PARTİMİN EMRİNDE OLACAĞIM

Aday gösterilmediği takdirde partinin emrinde seçim çalışmalarına iştirak edeceğine de dikkat çeken Mehmet Kızıl, şunları söyledi: ‘Bizim önceliğimiz ülkemizin çözüm sürecini başarılı bir şekilde tamamlamasıdır. Milletvekilliğini de amaç değil, bu aziz millete hizmet için araç olarak gören bir anlayışla yola çıktım. Bu nedenle verilecek karar ne olursa olsun, bizim seçim çalışmalarımızda bir şey değişmez. Makam ve mevkilerden güç alanlar, makamları ellerinden alındıklarında güçlerini de kaybederler. Biz haklımızın gönül tahtına talip olduk. Bu anlayışla barışa ve kardeşliğe hizmet etmeye devam edeceğim. Biz cenazeler görmek istemiyoruz. Kan aksın istemiyoruz. Dünya’da da ülkemizde de barış olsun. Kardeşlik olsun. Bunu istiyoruz ve buna inanıyoruz.’ Bülten