Başkanlar Miraç kandini dolayısıyla mesaj yayınladılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,insanların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini belirtti.Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üç aylar olarak bilinen kutsal günlerin kandillerinden biri olan Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, merhametin artmasına vesile olmasını temenni etti.

ŞAHİN: KANDİLLER ÖNEM KAZANDI

Kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde kandillerin daha da önem kazandığını vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü günümüzde kin, nefret, düşmanlık gibi insanların kalplerinde asla yeşermemesi gereken duygular ne yazık ki insani duyguların önüne geçmekte, insanları kötülüğe sevk etmektedir. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.”

FADILOĞLU: NADİDE GÜNLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fadıloğlu; mesajında kandillerin insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide geceler olduğuna işaret etti. Fadıloğlu, bu mübarek gecede yapılacak duaların, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde olmak üzere bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni etti.

TAHMAZOĞLU: HUZUR VE BARIŞ GELSİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üç aylar olarak bilinen kutsal günlerin kandillerinden biri olan Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.Tahmazoğlu, "Bu geceler, kendimizi ve yaptıklarımızı bir kez daha gözden geçirmek, sorumluluklarımızı hatırlamak bakımından bir fırsat olarak düşünülmelidir. Dolayısıyla, Miraç Kandili de bu anlayışla değerlendirilip anlam ve ruha uygun olarak, toplumsal huzur ve barışı sağlamaya yönelik gayretler sürekli arttırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin tüm İslam alemine birlik, beraberlik, ümmet bilinci, huzur ve barışın gelmesi için vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

KILIÇ: BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

Oğuzeli Belediye Başkanı M.Sait Kılıç, "Bugün bize düşen Miracın ruhu, Manası, Hikmeti, Hakikati ve Evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Unutmayalım ki kandiller ve diğer kutsal zaman dilimleri bizi birbirimize yaklaştıran Milli Birlik ve Beraberliğimizi güçlendiren unsurlardır. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin Miraç kandilini tebrik ediyor" dedi. BÜLTEN