Kadrosunu güçlendirmeye çalışan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı bir süredir peşinde olduğu Barış Ermiş ile anlaşma sağladı.

Fenerbahçe’de antrenör Zeljko Obradovic’in fazla forma şansı vermediği deneyimli oyuncu ile eflatun – sarılı temsilcimiz her konuda anlaşma sağladı. Trabzonspor ve Darüşşakafa takımlarının da peşinde koştuğu Barış Ermiş, Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında sezon sonuna kadar oynayacak. Lisans işlemlerinin bugün tamamlanması beklenen oyuncunun bu hafta sonu oynanacak Tofaş maçında oynama ihtimali olacak. Barış Ermiş geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker formasıyla TBL’de 5.6 sayı-1.4 ribaund-2.7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

BARIŞ ERMİŞ KİMDİR?

Oyun kurucu olarak basketbola 1991 yılında Yeşilyurt Kulübü'nde başladı. Daha sonra Efes Pilsen'e transfer oldu. 5 Efes Pilsen altyapısında oynadıktan sonra iki sene Pertevniyal ve bir sene de Beşiktaş'ta forma giydi. Daha sonra Efes Pilsen SK, Türk Telekom BK, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom BK ve Banvitspor forması giyen oyun kurucu, 2012 yılında Fenerbahçe Ülker takımına transfer oldu.

MUHARREM TÜRKOĞLU