Dünya’nın çeşitli ülkelerinde 38 merkezi bulunan ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü’nce düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Projesi başladı. Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim alacak öğrenciler için düzenlenen programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Burada Türkçe öğrenen, Türk kültürünü, insanımızı tanıyan bu gençler, eminim gelecekte birer gönüllü elçimiz olacak” dedi.

SERGİYİ GEZDİLER

Yaz Okulu etkinliği, Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı’nda Yunus Emre Enstitüsü tarafından önceki yıllarda düzenlenen yaz okullarının fotoğraflarından yer alan serginin açılışıyla başladı. Açılışta ilk konuşmayı yapan Saray Bosna’lı öğrenci Emina Horman, “Ülkemde Türk dizilerini izlerken, Türkiye’nin ne kadar güzel olduğunu görüyordum. Ancak insanın kendi gözleriyle görebilmesi çok daha farklıymış. Dil öğrenirken o ülkeye gidip, o dili konuşan inanlarla aynı ortamı paylaşmak çok daha anlamlı” dedi.

EMPERYALİST DEĞİL, İNSANİ BAKIŞ AÇISI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, öğrenciler hitaben, “Sizler bizim için değerlisiniz. Misafirsiniz ve üç haftalık bir tatil ama unutamayacağınız tekrar gelmeye arzu edeceğiniz bir izlenimle buradan ayrılacak ve eminim yeniden gelmeyi arzulayacaksınız. Çünkü arkadaşlarım sizin için gereken her türlü sosyal programlar dahil eğitim programları konusunda canhıraş bir emek verdiler” dedi.

HEM TÜRKÇE ÖĞRENECEK, HEM GEZECEKLER

Geçtiğimiz yıl 19 ülkeden, 33 öğrenciyi, 6 hafta konuk eden Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GAÜN TÖMER), bu süreçte konuk öğrencilere günün sabah seansında Türkçe eğitimi verilirken, öğlen sonrası diliminde ise halk oyunları, türküler ve şarkıların tanıtıldığı etkinlikler sunuyor. Bu kapsamda, aralarında, Japonya, Mısır, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Saray Bosna’nın da bulunduğu 16 farklı ülkenin öğrencilerinin konuk olduğu etkinliği bu yılki bölümünde, öğrencilere günde 4 saat Türkçe dersi verilecek. BÜLTEN