HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, sosyal yardımları iktidarın bir lütfu olmaktan çıkartacaklarını söyledi. Demirci, “Sosyal destekler yardım değil haktır. Sosyal yardımlar ortak norm ve standartlara göre yapılacak. Keyfiyetten ve suistimalden kurtarılacak” dedi.

Bütün yurttaşlar için temel yaşam ihtiyaçlarının devlet tarafından garanti altına alınmasının bir hak olduğunu belirten Demirci, “Bu ülkede yaşayan, bu ülke için çalışan, vergi veren, askere giden herkesin temel yaşam ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Bu destekleri yardım olmaktan çıkartıp, hak olarak düzenleyeceğiz. Yerel yönetimler aracılığıyla yurttaş hakkı temelli bir sosyal politika izleyeceğiz” diye açıklamada bulundu.

YARDIMLAR RENCİDE ETMEDEN VERİLECEK

Sosyal yardım almak isteyen kimse rencide edilmeyecek, yardımlar destek olarak sunulacak, yurttaşlarımız kapı kapı dolaştırılmayacak. Kadınlara yönelik sosyal destek paketleri sosyal adalet ve eşitlik ilkesine göre, cinsiyet eşitliğini gözetir bir şekilde ve bir vatandaşlık hakkı olarak yerine getirilecek. Sosyal desteklere, kadınların bürokratik ve aşağılayıcı uzun işlemler olmadan doğrudan başvurma yolları geliştirilecek. Halkın hem daha ucuza yaşayabilmesi, hem de iş sahibi olabilmesi için üretim ve tüketim kooperatifleri kurulacak ve/veya desteklenecek.” HABER MERKEZİ