Nizip Belediyesi'nin ilçede canlı hayvan barınağını kapatması, Canlı Hayvanları İyileştirme ve Yaşatma Derneği'nin (CAHİDE) büyük tepkisine neden oldu. Gazetelere tam sayfa ilan vererek belediyelere görevini hatırlatan dernek, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, sevindiren haber Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ve Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur'dan geldi. Özsöyler ve Uygur barınağın geçici olarak kapıtıldığını, barınakta revize yapıldıktan sonra yeniden açılacağını müjdeledi.

ÖZSÖYLER:BARINAKTA REVİZE YAPILACAK

Celal Özsöyler de, Nizip'teki barınağın kapanmadığını, oradaki barınağı iyileştireceklerini, standardını yükselteceklerini söyledi. 22-23 tane köpeğin kendilerine getirildiğini, bu hayvanları kısırlaştırıp, bakımlarını yaptıktan sonra tekrar Nizip'e teslim edeceklerini belirten Özsöyler, "Nizip'teki barınak geçici olarak kapandı. Barınakta revize yapılacak. Biz oranın barınağını iyileştireceğiz, standardını yükselteceğiz. Hayvanları kısırlaştırıp gerekli bakım ve tedavilerini yapıp tekrar Nizip barınağına teslim edeceğiz" dedi.

CAHİDE ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Özsöyler, "16 noktaya beslenme noktası yaptık. Hayvanlarımızın yaşam standartlarını nasıl yükseltiriz diye çalışıyoruz" dedi.

Köpek barınağının sadece Nizip'te olduğunu, diğer ilçelerde ise beslenme noktaları oluşturduklarını belirten Özsöyler, köpek barınaklarının diğer ilçelerde de olması gerektiğini söyledi.

UYGUR:BARINAK YERİNDE DURUYOR

Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur, köpek barınağının kapanmadığını iyileştirme yapıldıktan sonra tekrar açılacağını söyledi. Uygur, "Barınak yerinde duruyor. Büyükşehire devrettik. Zaten kanunen büyükşehirin sorumluluğunda. Geçici olarak kapanmış gibi görünsede büyükşehir gelip iyileştirme yapıp tekrar açacak" dedi.

'Burası büyükşehirin sorumluluğunda olsun istiyoruz. Kanunen de öyle' diyen Uygur, "Ama iyileştirmeden sonra buranın standartları daha da güzelleşecek. Beton veya kilittaşı olacak. Zaten ameliyathanemiz vardı, derin dondurucumuz vardı. Yemek topluyorduk. Biz buranın büyükşehirin sorumluluğunda olmasını istedik. Kanunen de öyle diyor" diye konuştu.

Kısa adı CAHIDE Olan Canlı Hayvanları İyileştirme ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Bayram, Nizip'teki canlı hayvan barınağının kapatılması üzerine gazetelere tam sayfa ilan vererek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin in bürokratlarına ulaştık ama sonuç yok. Herkes topu birbirine atıyor. Bizler Dağlara taşlara buğday serpinki Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler" diyen bir halifenin dinindeyiz. Bizim devletimiz 20-30 tane sokak köpeğine bakamayacak kadar aciz mi?" demiş ve belediyelere ve yetkililere 5199 sayılı yasayı da hatırlatarak. sorumluların görevi ihmal suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti. Meral KINACILAR