Royal Halı Türkiye Kupası 8'li finallerinin açılış maçında Pınar Karşıyaka ve Banvit arasında oynanan müsabakayı Pınar Karşıyaka 89-64 kazanarak yarı finale yükselen ilk takım oldu.
Pınar Karşıyaka, Royal Halı Gaziantep Türkiye Kupası çeyrek finalinde Banvit'i 89-64 yenerek eledi. Bu sonuçla Pınar Karşıyaka 2015 yılında yaptığı 13 maçı da kazanmış oldu.

Şu sıralarda Pınar Karşıyaka ile oynamak gerçekten çok çünkü çok formdalar. Erkan Veyseloğlu ve Cenal Nalga'nın eklenmesinden sonra rotasyonları da çok genişledi. Pınar Karşıyaka-Banvit maçı öncesinde İzmir ekibi çoğunluğun favorisiydi. Aradaki büyük fark ise galiba Banvit'in Pınar Karşıyaka'ya karşı bu sezon daha önce üç kez yenilmiş olmasının yarattığı psikolojik baskı ile ilgiliydi.

Pınar Karşıyaka ne kadar iyiyse, Banvit de o kadar kötüydü. Pınar Karşıyaka ne kadar istekli ise, Banvit de o kadar yenilgiyi kabullenmiş olarak sahadaydı. Pınar Karşıyaka ön sahaya ne kadar çabuk geçmek çabasındaysa, Banvit de geriye koşmakta o kadar tembeldi. Sonuçta bir taraf şov yaptı, bir taraf o şovu yakından seyretti.

Banvit'te Sammy Mejia 3 sayı attı, Chuck Davis ise skor üretemedi.

İlk çeyreği 23-18 önde geçen Pınar Karşıyaka ikinci çeyreğin 5. dakikasında farkı 15 sayıya (39-23) çıkardıktan sonra maç bitti. Pınar Karşıyaka açık saha basketbolu ile adeta şov yaptı, farkı 30 sayıya kadar getirdi.

Pınar Karşıyaka savunma yapmayan Banvit'e karşı üçlükleri rahatça yağdırdı (13/27, yüzde 48.1), ribaundlarda 46-33 üstünlük sağladı.

11 oyuncudan skor bulan Pınar Karşıyaka'da Juan Palacios 10 sayı, 4 ribaund, Bobby Dixon 18 sayı (4/6 üçlük), 3 asist, Kenny Gabriel 10 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Jon Diebler 17 sayı (5/9 üçlük) ile oynadı.

Banvit'te Vladimir Veremeenko 13 sayı, 4 ribaund, James Baron 14 sayı, 3 ribaund, Chuck Davis 0 sayı (0/1 iki sayı), Sammy Mejia 3 sayı (1/8 saha içi isabet) ile mücadele etti.