Beko Basketbol 1. Lig'inde kendi evinde lig ligderi Banvit'i ağırlayan temsilcimiz Royal Halı Gaziantep başa baş giden maçta rakibine 60-58 mağlup oldu.

Kendi sahasında ligin lideri Banvit ile karşı karşıya gelen Royal Halı Gaziantep ilk periyoda hızlı başlayan taraftı. Bir ara 7 fark sayıya kadar rakibi karşısında üstünlük kuran Royal Halı Gaziantep Basketbol karşılaşmanın ilk periyodunu 19-17 önde tamamladı. Müsabakanın 2. periyodunda biraz tutuk olan Royal Halı Gaziantep devreye 36-30 önde girmeyi başardı. Maçın ikinci yarısı ise savunmaların konuştuğu bir maç havasında geçti. 3. Periyodta rakip potada fazla sayı bulamayan Royal Halı Gaziantep son periyodta 9 sayı geriye düşmesine rağmen toparlanmasını bildi ve maçı son baskete kadar taşıtı. 2 sayı geride olduğu son hücumda farklı bir oyun deneyen Royal Halı Gaziantep’te Can Uğur Öğüt’ün atışı çemberden girmeyince salondan 60-58 mağlup ayrıldı.

Royal Halı Gaziantep’te 15 sayı ile Dejan Boronjak takımı adına en skorer isim olurken Banvit’te ise Cevher Özer 15 sayı ve Rowland ise 13 sayı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynayan isimler oldu.

Salon; Şahinbey Karatşa Kapalı Spor Salonu

Royal Halı Gaziantep; Erden Eryüz -, Serhat Büker -, Mutlu Akpınar 1, Murat Göktaş 4, Oliver Stevic 8, Barış Ermiş 11, Domen Lorbek 11, Dejan Boronjak 15, Mikko Tapani Koivisto 3, Sertaş Şanlı 4, Ernest Bremer 5, Can Uğur Öğüt –

Banvit; Earl Rowland 13, Şafak Edge 0, Samuel Meiha 4, Stefan Markovic 5, Duşan Cantekin-, Abdullah Aminu -, Keith Simmons 9, Ermal Kurtoğlu 7, Klemen Prepelic 7, Cevher Özer 15, Erkan Veyseloğlu –