Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Değirmenci ziyaret esnasında bankaların tüketicilerden aldığı tüketim ücreti ve yıllık aidatı da değerlendirdi. Değirmenci, bankaların tüketiciyi yolunacak kaz gibi gördüğünü ifade ederken, bankaların tüketicilerden aldığı yıllık ücret ve aidatları ortadan kaldırmak istediklerini ve bunun için siyasi partiler başta olmak üzere toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise, Türkiye’de tüketicilerin korumasız ve çaresiz olarak belli kurumların elinde sömürü aracı olarak durduğunu kaydetti.

KANUNLAR TEK TARAFLI ÇIKIYOR

Bankaların tüketiciyi yolunacak kaz gözüyle görmesine son vermek istediklerini kaydeden Değirmenci, “Bankaların almış olduğu tüketim ücreti ve kredi kartı yıllık aidatı gibi ücretleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Tüketici Koruma Dernekleri, Türkiye genelinde çok güzel çalışmalar yapıyor. Biz artık öyle bir noktaya geldik ki bankalar bütün kanunu tek taraflı çıkarıyor. Toplumun her kesiminde ayrıca siyasi partilerden destek bekliyoruz. Bankalar ile ilgili bir kanun çıktığı zaman, bakanımızın yanında bankanın bir temsilcisi bulunur, ya sağında ya da solundadır. Ama bir tarafı boştur, bir tarafının boş olmasının sebebi tüketicinin temsilcisinin olmamasıdır. Kanunlar tek taraflı çıkıyor. Tek taraflı çıkan kanunlarda, hesap işletim ücretini, kredi kartı yıllık tüketim aidatını istedikleri gibidir. Yargıtay’ın bu vurguna bu soyguna haksız kazanca dur demesine rağmen tüketicilerimiz bu sefer Banka Devlet Denetleme Kurulu ile hakem heyeti arasında sıkışıp kalıyor. Biz Tüketici Koruma Derneği olarak artık bu vurguna, bu soyguna, bankaların bu haksız kazanlarına dur diyeceğiz. Bunun için de siyasi partiler başta olmak üzere toplumun her kesiminden destek bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

GÖKDAĞ; “TÜKETİCİLER KORUMASIZ”

Bankaların tüketiciyi bir rant aracı olarak görmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise, “Ülkemizde yaşayan herkes bir anlamda tüketicidir. Dolayısıyla tüketici olan herkes korumasız ve çaresiz bir şekilde belli kurumların elinde sömürü aracı olarak duruyor. Bunların çok çeşitli örnekleri var. Bunları saysak sigortacılık anlayışından tutun, internet sitelerinden tutun her anlamda yaymak mümkün ama özellikle bankacılık alanında ülkemizde 17 milyon kredi kartı kullanan insan var. Öyle bir duruma geldik ki ülkenin ekonomik durumu ile çok daha orantılı bir şey, 12 milyon insan kredi kartı borcunu ödeme zorluğu çekiyor. 2 milyon 750 bin kredi kartı kullanıcısı da borcunu hiç ödeyemeyenler. Bankaların gerçek bankacılıklarından daha çok aidat ve masraf adı altında aldıkları miktarlar çok büyüktür. Bankaların bir yıl içerisinde aidat ve masraf adı altında aldığı miktar 17 milyar TL, eski rakamla 17 katrilyon, sadece aidat ve masraf adı altında alınan paradır. Bankalar, gerçek bankacılık faaliyetinin dışındadır. Maalesef tüketicilerimiz korunmamaktadır. Bunun için de tüketici koruma derneğinin tüketiciyi korumaya yönelik yapacağı her türlü faaliyete destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.