Ahmet K., ifadesinde borçlarını ödemek için soygun yaptığını söylerken soygunu engelleyen askeri personelin, zanlıyı linç etmek isteyen öfkeli vatandaşları da sakinleştirdiği öğrenildi.

ÇEVREDEKİLER YAKALADI

Olay, Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Caddesi'ndeki banka şubesine giren Ahmet K., kurusıkı olduğu belirlenen tabancayı içerideki kız öğrencinin başına dayayıp, gişedeki görevli memurdan bir miktar para istedi. Memurun para verdiği Ahmet K., bankadan hızla ayrılırken, bu sırada dışarıda ATM'den para çekerken olayı fark eden Onbaşı Yunus Zorba havaya uyarı ateşi açarak, şüpheliyi durdurmak istedi. Elindeki kurusıkı tabancayla ateş açıp, uzman çavuşa karşılık veren Ahmet K., bir süre sonra çevredekiler tarafından yakalandı.

BORCUM VAR DEDİ

Etkisiz hale getirilen ve Erciyes Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilen Ahmet K.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Polise verdiği ilk ifadede borçları nedeniyle soygun yapmaya karar verdiğini anlatan Ahmet K., 3 aydır okula da gidemediğini söyledi. Adliyeye sevk edilen Ahmet K., mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olay sırasında kendi özel işi nedeniyle sivil giyimli olarak bankada bulunan Jandarma Uzman Onbaşı Yunus Zorba, gaspçı şahsa sakin olmasını, herhangi bir hata yaparak kimseye zarar vermemesini, rehineyi serbest bırakmasını söylemiştir. Gaspçı şahıs, 9 bin 540 lira tutarındaki parayı almasına müteakip rehineyi serbest bırakarak hızla kaçmaya başlamıştır. Uzman Onbaşı, gaspçıyı takip etmiş, bir süre sonra kendi tabancasıyla havaya ateş ederek yüksek sesle 'teslim olması' çağrısında bulunmuştur. Bunun üzerine gaspçı 2-3 el ateş ederek kaçmaya devam etmiştir. Gaspçı, vatandaşların da yardımıyla yakalanmıştır" denildi.
Açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in Uzman Çavuş Zorba'yı telefonla arayarak kutladığı kaydedildi. İHA/DHA