Gaziantepspor için yeni sezonun ilk maçı çok önemliydi.. Yönetim açısından da, teknik direktör açısından da, adeta bir sınav maçıydı..
Kötü bir sonuçta yönetim, hazırda bekleyen tepkilerin odağında olacaktı. Tepki gösterenleri iki kategoride değerlendirmek lazım.. Birincisi, iki maçta sıfır çekmenin kaygısını yaşayıp öfkelenenler.. İkincisi Kızıl yönetimini istemeyenler…
Teknik direktör İsmail Kartal içinde buna benzer tepki olacaktı.. Birincisi İsmail hocayı Gaziantepspor’a yakıştıramayanlar.. İkincisi Fenerbahçe’de iken, Gaziantepspor için sarfettiği sözlere takılıp kalanlar..
Ama ikisi de olmadı.. Çünkü Gaziantepspor sahadan galip ayrıldı. Böylece elinde savaş paltaları hazır olanlar, şimdilik kaydıyla toprağa gömmek zorunda kaldı..
Hoş bir görüntü değil elbette.. Hem Kızıl yönetimi için, hemde İsmail hoca için..
Ama şu bir gerçek, başarılı olunduğu takdirde, herkes yoluna gidecek ve Gaziantepspor için eleştiriler, tepkiler azalacak..
Kim ne derse desin, Trabzonspor maçında tribünler çok önemliydi.. Taraftar, beklediğimden daha fazlaydı.. Bu önemliydi.. Demek ki takımlarından umudunu kesmeyenler, kesenlerden daha fazlaymış.. Bunu iyi görmek gerek..
Birde şunu unutmamak lazım.. Süper ligde bir takımımızın olması kötü mü..
İnşallah Büyükşehir’de çıkarsa iki takımımız olacak.. Hangi Gaziantepli istemez bunu..
Ama Gaziantepspor düşsün, Büyükşehir çıksın diyenlere asla katılmıyorum, bunun bilinmesini istiyorum..
ORKAN GİRECEK MAÇI KAZANACAĞIZ TWİT'İ
Neyse gelelim maça..
Ankara’daki Gençlerbirliği maçını saymıyorum ben Gaziantepspor için.. Çünkü bir gün önce bomba patlamış 55 çocuk ve kadın ölmüş, onun psikolojisi ile maça çıkmışsınız.. Kolay değil bu travma.. İsmail hocayı bile etkilemişti patlatılan bomba.. Futbolcular da öyleydi saha içinde..
Ama Trabzon maçı öyle değildi.. Birde İsmail hoca, orta sahayı ve defansı değiştirmiş, Şenol Can, Kislyak ile Kangwa'nın yerine, Alpay, Emre Nefiz ve Muhammed İldiz'i sahaya sürmüştü.. İyi de etmişti.. Çünkü orta alan hakimiyeti bize geçmişti. Trabzonspor’a ilk yarıda nefes bile aldırmadılar.. Pozisyonu zayıf ama mücadelesi yüksek bir ilk yarı izlemiştik..
Nitekim devre arasında sosyal medyadan bir Twit attım ve “Gaziantepspor ilk yarıda etkili ama gol noktalarında yetersiz. Eğer ilk yarıdaki oyunu devam ettirir, Forveti Orkan ile takviye ederse, Trabzonspor’u yenebilir. Ama defans tedbirini elden bırakmamalı”demiştim
Şaka bir yana, aynen öyle oldu.. İkinci yarının ortalarına doğru bir ara orta sahadan kaptırılan toplarla Trabzonspor kalemize gelmeye ve pozisyon bulmaya başladı ama neyse ki, biraz şansımız, birde kaleci Gökhan’ın yerine müdahaleleriyle karadeniz ekibine gol şansı vermedik.
Sonunda İsmail hoca Orkan’ı oyuna alınca, o muhteşem gol ve galibiyet geldi..Hemde ilaç gibi..
BÜYÜKŞEHİR’İN BU GALİBİYETİ ÖNEMLİ
Bandırmaspor deplasmanında alınan 3 puan çok önemli. Çünkü ligin başlarında zirvede yer tutarsanız, havanız kimliğiniz değişir. İki maçta 4 puan çok önemli.. Eğer bundan sonra bir seri yakalanırsa, hedefe ulaşma yolunda çok önemli bir başlangıç yapılır.. Hepsini kutluyor ve biran önce TRT veya başka kanalların maçları naklen yayınlamasını istiyoruz.. Bunun içinde yönetimin harekete geçmesini bekliyoruz..