Gaziantep’i Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil eden Şahinbey Belediyespor, Baraj maçında karşılaşması gereken Sakıcı İnşaat Şenyurtspor müsabakasına çıkmadı.Dün Şehitkamil ilçe stadyumunda oynanması gereken maça sarı – kırmızılı ekip tam kadro gelirken, Şahinbey Belediyespor, sahaya gelmeyerek BAL liginde kümeye düştü.

Şahinbey Belediyespor’un sahaya çıkmaması nedeniyle ilimizi 2014 – 2015 sezonunda Şehitkamil Belediyespor ile birlikte Sakıcı İnşaat Şenyurtspor, BAL liginde temsil edecek.

SAKICI İNŞAAT KUPASINI ALDI

Süper amatör kümenin şampiyonu Sakıcı İnşaat Şenyurtspor, Şahinbey Belediyespor ile oynaması gereken fakat rakibinin sahaya çıkmaması nedeniyle müsabaka hakeminin bitiş düdüğünün ardından şampiyonluk kupasını aldı.

Sarı – kırmızılı futbolcular, ASKF başkanı Abdulkadir Gözegir’in elinden kupayı alarak büyük sevinç yaşadılar.

EMEKLER HEBA EDİLDİ

Yaklaşık 5 yıl önce Çıksorutspor ile birleşme suretiyle faaliyete başlayan Şahinbey Belediyespor, ilk yılında birinci amatör kümeyi namağlup şampiyon tamamlamasının ardından, süper amatör kümede mücadele ettiği ilk yılında yenilgi yüzü görmeyerek ligi tamamladı.

Süper amatör kümede ikinci yılında şampiyon olarak BAL liginde ilimizi temsil eden kırmızı – beyazlı ekip ilk yılında büyük bir başarı elde ederken bu sezonda hedef küçülterek ligi 12’nci sırada tamamladı.

FUTBOL ŞUBESİ KAPATILACAKMI

Kulübe yakın çevrelerden gelen bilgilere göre Şahinbey Belediyespor futbol şubesi kapatılacak.

Erkekler voleybolda 1. Lige yükselme başarısı gösteren kırmızı – beyazlı temsilcimizde Ampute futbol takımının da süper lige yükselmesinin ardından branşlarda sayı eksiltmeye gidileceği öğrenildi. Futbolda masrafın bir hayli fazla olması nedeniyle kapatılacağı iddia edilen takımın durumunun bu hafta içinde netlik kazanılacağı belirtildi.

ALT YAPILAR NE OLACAK

Amatör liglerde en alt kategori de dahil olmak üzere bütün yaş gruplarında mücadele eden Şahinbey Belediyespor yetiştirdiği genç futbolcularla sayısız şampiyonluklar elde ederken Gaziantep ve Türk futbolu adına gelecek vaat eden alt yapı oyuncularının akıbetinin ne olacağı ise belirsizleşti.

Gaziantep futbol kamuoyu Şahinbey Belediyespor alt yapısında yetişen yüzlerce yeteneğin heba edilmemesi gerektiğini söyleyerek çok sayıda yetişmiş ve gelecek vaat eden oyuncuların mutlaka değerlendirilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

HEDEF GENÇLERE HİZMET

Şahinbey Belediyespor ile baraj maçı oynamak istediklerini kaydeden Sakıcı İnşaat Şenyurtspor onursal başkanı Ekrem Sakıcı, “Bizim asıl hedefimiz gençlere hizmet etmektir. Şahinbey Belediyespor sahaya çıkmayınca BAL liginde ilimizi biz temsil edeceğiz. Elimizden geldiği kadar şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU