Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantepli baklavacıları ambalaj konusunda eleştirdi. Büyükekşi "Gaziantepli baklavacılar ambalaj konusunda bir adım atamadı. Bugün Kahramanmaraş tatlı konusunda bizden geride, ambalaj konusunda bizden ileride" dedi.

Domotex Gaziantep Makine Halı Fuarı'nın açılışında konuşan Büyükekşi, "Amaç nasıl malımızı daha pahalı satabiliriz? Kiloyla satmak marifet değil, önemli olan pahalıya satabilmek marifet. Onun için bizim yapmamız gereken, bizim sanayicilerimize, bizim esnafımıza, üniversite hocalarımıza bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor" dedi.

Gaziantep'te inovasyon haftası yapacaklarını müjdeleyen Büyükekşi, "Edison demiş ki ‘Buluşun yüzde 1’i dahilik, yüzde 99’u terdir.’ Biz de diyoruz ki üniversite-sanayi işbirliği yapmak için üniversitelilerimizin akıl teriyle sanayicilerimizin alın terini bir araya getirip, Türkiye’ye ve Gaziantep’e yeni bir çağ açmamız lazım. Hamallıktan kurtulmamız lazım. Ne yapıp edip, yükte hafif, pahada ağır mallarla konteynerlerimizi dolduracak çare bulmamız lazım. Bunun da yolu inovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markadan geçiyor. Bunu da yapabilecek güç Gaziantep sanayicilerinde var. Onun için sizleri bu konuda farkında olmaya çağırıyorum" dedi.

GİRİŞİM EVİ PROJESİ

TEB ile yaptıkları girişim evi anlaşmasına da değinen Büyükekşi, “10 ayrı şehirde girişim evi açacağız. Bunlardan 3’ü pilot olacak. Birincisi, İstanbul, ikincisiİzmir, üçüncüsü de Gaziantep. Bu yıl açacağız inşallah. Yeni fikri olan girişimcilere Türkiye’deki nasıl diğer illerde bu imkan varsa Gaziantep’te de yapacağız. Bu kişilere, yeni fikirlerini şirkete dönüştürteceğiz. Bunlara şirket kurdurtacağız. Orada her türlü danışmanlık hizmetini vereceğiz" dedi. Haber Merkezi