Baklava ve fıstık ambalaj tasarım yarışması yapılacak. Ünlü tasarımcıların baklava ve fıstık ambalaj tasarımı için yarışacağı etkinlikte birinciye büyük ödüller verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması’nın startı verildi. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan yarışmada ilk etapta baklava ve fıstığın orijinal bir ambalaj içerisinde tüketiciye ulaştırılması planlanıyor.

ŞAHİN: ALTIN DEĞERİNDE BİR ÜRÜN

GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin fıstık ve baklavanın Gaziantep için altın değerinde olduğunu ifade ederek ürünlerin kalitesi kadar sunumunun da önemli olduğunu belirtti. Yerel ürünlerin nihai tüketiciye orijinal ambalajlarla sunulmasının ürün değerlerini de arttıracağını ifade eden Başkan Şahin Dünyanın en değerli ürünlerinden olan Antep fıstığına sahibiz, yine dünyanın en güzel lezzetlerinden birisi olan Gaziantep Baklavasına sahibiz. Bu yarışma ile bu iki ürünümüzün nihai tüketicilere doğru ambalajlarla, en iyi şekilde sunulmasını ve bu ürünlerimizin maddi anlamda da hak ettiği değerleri bulabilmesini düşünmekteyiz İlk etapta baklava ve fıstık için ambalaj tasarım yarışması gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili gerekli şartname ve yarışma takvimini gerek bizlerden gerekse sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetle oluşturduk. Hedefimiz elbette altın değerindeki baklava ve fıstığımızın gerek yurt içi piyasalarda gerekse dünya piyasalarında hak ettiği değerleri bulmasını sağlamaktır" dedi.

ÇIKMAZ: ÜNLÜ TASARIMLAR DAVET EDİLDİ

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yarışmanın iç piyasaları ve ihracatı olumlu etkileyeceğine inandıklarını ve ürünlerin değerleri kadar sunumlarının da tüketici üzerinde olumlu etkiler yaptığını ifade ederek Gaziantep için inovasyon zamanı olduğunu da sözlerine ekledi.

BARTIK: ÜRÜNLER DEĞERİNİ BULACAK

Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması’nın iç ve dış pazarlardaki Pazar payının arttırılması ve tüketiciye orijinal Antep baklavasıyla altın değerindeki fıstığın hak ettikleri fiyatlarla ulaşmasının sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ta çalışmalarını oda olarak desteklediklerini ifade etti.

ÖDÜLLER CAZİP

Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve İhracatçıları Birliği ve Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışmasının ödüllerinin de cazip rakamlardan olduğu açıklandı. Buna göre dereceye giren tasarımlara her bir kategoride 4’er olmak üzere toplam 8 ödül verilecek olup birinci esere 50.000 TL, ikinci esere 25.000 TL, üçüncü esere 12.500 TL ödüller verileceği açıklandı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT