Bu sene 10. kez düzenlenen “JATA Turizm Fuarı”nda Gaziantep’i temsilen katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hem Gaziantep’i hem de Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etti.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan ve 150 ülkenin katıldığı turizm fuarında ülkeler turistik ve tarihi mekanlarını tanıttı. Toplamda 4 gün süren fuarda yaklaşık 200 bin ziyaretçinin gezdiği ifade edildi. Gaziantep’i baklava ve Antep fıstığıını yanı sıra tanıtım slaytları ile temsil eden Büyükşehir Belediyesi, Zeugma Mozaik Müzesi’nden yaptığı standı ise büyük ilgi gördü. Antep fıstığı ile baklavanın ikram edildiği standa vatandaşlar yöresel ürünleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

ÇOK ANLAMLI BİR FUAR

Fuarın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret eden Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, standın çok güzel olduğunu ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay’dan fuar ve stand ile ilgili bilgiler alan Meriç, Gaziantep’in böylesi önemli fuarlarda bulunmasını önemsediğini kaydetti. Gaziantep’in turizm alanında önemli bir şehir olduğunu ifade eden Tolay ise, dünyanın dört bir yanından gelen ülkelere Gaziantep’i tanıtma imkanı bulduklarını belirtti. Tolay, özellikle Uzakdoğu ülkesi olan Japonya’da Gaziantep’in tanıtılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı. BÜLTEN