Dr. Bayrak’ın okul zilini çalmasıyla birlikte okulun bahçesinde sıraya geçen Gaziantep Lisesi’nin eski öğrencileri, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra sınıflara çıkan Gaziantep Lisesi eski öğrencileri, bir zamanlar gerçekten liseli olarak oturdukları sıralara oturdular. Eskiden beri tanışan mezunlar, birbirlerine lise yıllarından anılarını anlatarak o günleri yâd ettiler. Gaziantep Lisesi mezunları arasında AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de vardı. Sınıflarında öğrencilik yıllarını anımsayan mezunlar daha sonra Şato Restoran’a geçerek hep birlikte yemek yediler. Mezuniyetinin 50. yılını dolduran Gaziantep Lisesi mezunlarına Gaziantep Lisesi mezun ve mensupları derneği tarafından birer plaket verildi.

TIPKI ÖĞRENCİLİK YILLARINDAKİ GİBİ…

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen etkinlikle, Gaziantep Lisesi’nin 79. kuruluş yıl dönümünde mezuniyetinin 50. yılını dolduran mezunlara plaket takdim edildi. Her yıl düzenlenen ‘Baklava Günü’ etkinliklerinde bir araya gelen Gaziantep Lisesi mezunları bu yıl da ‘Baklava Günü’nde buluştu. Tıpkı öğrencilik yıllarında olduğu gibi sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplanan mezunlar, ders zilinin çalmasıyla birlikte sıraya geçerek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra sınıflarına geçen mezunlar, burada birbirinden ilginç lise anılarını birbirleriyle paylaştılar ve öğrencilik yıllarını yâd ettiler. Oldukça neşeli görüntülerin ortaya çıktığı sınıflarda 70 yaşının üzerinde mezunlar bile vardı. Öğrencilik yıllarında oturdukları sıraları dün gibi hatırlayan mezunlar, o yıllarda oturdukları sıralara aynen oturdu. Mutlulukları gözlerinden okunan Gaziantep Lisesi eski mezunları arasında Milletvekilleri Nejat Koçer, Ali Serindağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de vardı.

KOÇER, SERİNDAĞ VE GÜZELBEY DE KATILDI

Lise yıllarında oturduğu sıraya oturan, daha sonra sınıfa hitaben bir konuşma yapan Asım Güzelbey, kendini, lise yıllarındaki günlerini yeniden yaşıyormuş gibi hissettiğini ifade ederek, “Böyle bir etkinliği gerçekleştiren, mezunları her yıl böyle bir etkinlikle bir araya getirip, onların birbirleriyle olan bağlarını canlı tutan Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmak sevinç verici” diye konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da, davetli olarak katıldığı etkinlik çerçevesinde Gaziantep Lisesi mezunlarını bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

YARIM ASIRLIK MEZUNLARA PLAKET VERİLDİ

Gaziantep Lisesi’nde geçen öğrencilik yıllarını yâd eden mezunlar daha sonra Şato Restoran’a geçerek burada hep birlikte yemek yedi. Burada bir konuşma yapan Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Samet Bayrak, “Her birimiz liseden mezun olalı uzun yıllar oldu ve liseden mezun olduktan sonra her birimiz ayrı sektörlerde ayrı işlerle uğraşır olduk. Buna rağmen birbirimizden asla kopmadık ve tıpkı lise yıllarında olduğu gibi samimi dostluğumuzu hep canlı tuttuk. Bunu sağlamış olmanın verdiği mutluluk ve duygu içinde bu yıl da bir arada olmaktan duyduğum hazzı anlatamam. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımıza katıldığı için teşekkür ediyorum ve sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerinde bulundu. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın da katıldığı yemekte mezuniyetinin 50. yılını dolduran Gaziantep Lisesi mezunlarına, Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından birer plaket verildi. Daha sonra Gaziantep Mezun ve Mensupları Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun seslendirdiği parçaları dinleyen mezunlar, ellerindeki bayraklarla hep birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı okudu.

İŞTE PLAKET ALAN İSİMLER

Necdet Uzmen, Mustafa Zincircioğlu, Ökkeş Güdemez, Abdurahman Yavuz, Mehmet Parmaksız, Hüseyin Göğüş, Süleyman Bakır, Bahtiyat Patpat, Arif Demirkan, Necmettin Külahcı, Müjgan Özkök, Gülsen Güneş, Zeki Özbaydar, Asım Başkaya, Muharrem Yılmaz, Asaf Alemli, M.Ali Sinanoğlu, M.Emin Birecikligil, Eser Sidal, Ahmet Fadıloğlu, Zekeriya Bıyıkbeyi, Murat Nihmet, Periser Ünlü, Mustafa Akpolat, Enis Yetkin, Önder Büdeyri, Ahmet Özbudak, Sakıp Özberk, Sevgi Gören, Necdet Sayar, Doğan Baş Üzümcü, Ahmet Özay, Emine Güler Özboya, Fatih Kırbaş, Nurel Dikici, Enver Taner, Saadet Akçabay ve Mustafa Özgün. MAHMUT ÖZKILIÇ