İŞKUR’u bitirip, bakırcılıkta meslek sahibi olan kadınlar, bu işte uzman olup, kendi bakırcı dükkanlarını açmak istiyor.

Gaziantep’te İŞKUR’un açtığı bakırcılık meslekleriyle ilgili nakış kursunu bitiren kadınlar, meslek sahibi oldu. Yoğun olarak, erkeklerin yaptığı bakır mesleğini öğrenen kadınlar, mesleği daha da ilerletip kendi dükkanlarını açmak istiyor. Kadınların ellerinin nakış işine daha yatkın olduğunu belirten, Gaziantep Bakıcılar Odası Başkanı Celal Açık, “İŞKUR’la biz şahlanıyoruz. Ne oluyor bizler yüzde 50 istihdam veriyoruz. Kim kazanıyor, kursiyerler kazanıyor. Kim kazanıyor devlet kazanıyor. En azından kadınlar bakır mesleğinde zanaat sahibi oluyorlar” dedi.

KENDİ DÜKKANINI AÇACAK

Kendilerine böyle bir fırsat sundukları için dernek başkanlarına ve İŞKUR’a teşekkür eden bakırcı Nurcan Keleş, onların sayesinde meslek sahibi olduklarını söyledi. Nurcan Keleş, “Ben kursumu bitirdim istihdam oldum. Burada çalışıyorum. Burada tam usta haline geldiğimde kendi işimi kendi bakır dükkanımı açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAYANLAR RAĞBET GÖSTERİYOR

İŞKUR’las yaptıkları projelerle birçok kursiyeri meslek sahibi ettiklerini söyleyen Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık bu zamana kadar ürettikleri projelerde hep kursiyerlerin olduğunu, bundan sonra ise meslek sahibi olan kadınları göreceklerini söyledi. İHA