Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep'te Bakırcılar Çarşısı'ndaki esnaf ziyareti sırasında gerginlik yaşandı. Aynı anda seçim çalışması yapan MHP'li adaylar ve partililer çarşıdan çıkarılmaya çalışılınca çarşının içi bir anda karıştı. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan "Gerek emniyet güçleri gerekse Başbakan'ın yanındaki AKP yetkilileri arkadaşlarımıza sözlü ve fiili saldırıda bulundular" dedi.

MHP'LİLERE MÜDAHALE ETTİ

Davutoğlu'nun Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret ettiği esnada MHP'li adayların da seçim çalışması için alanda bulunması gerginliğe sebep oldu. İddialara göre, MHP'liler alandan çıkarılmaya çalışıldı ve AK Partililer ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. Olayın ardından MHP'liler güvenlik güçleri tarafından Bakırcılar Çarşısı'ndan uzaklaştırıldı.

BAZI ARKADAŞLARIMIZI TARTAKLAMIŞLAR

Olayın yaşandığı esnada alanda olan MHP Gaziantep milletvekili adayı Menderes Şahin, "AKP'nin yöneticileri bizim oraya gelişimizi çekemediler. Çalışma yaparken bizi çıkartmak istediler. Bazı arkadaşlarımızı tartaklamışlar. Güvenlik görevlisi arkadaşlar da onların baskısı altında zor durumda kaldı. Sonra biz olayı yatıştırdık, ilerledik." dedi.

TAŞDOĞAN OLAYI ANLATTI

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Bakırcılar Çarşısında milletvekili adaylarının esnaf ziyaretinin, Başbakan'ın ziyaretiyle çakışması üzerine, bazı tatsız gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Başbakan'ın korumaları bizim adaylara buradan uzaklaşın demişler. Neden uzaklaşalım, biz faaliyetimizi yapalım, sizde yapın demişler. Israrla bölgeden uzaklaşmasını istemişler. Daha sonra sözlü ve fiili saldırıda bulunmuşlar. Ama MHP'nin Gaziantep'in sahibi olduğunu onlarda öğrendiler" dedi.

BİZİMKİLER ÇIKMADI

Taşdoğan, 3 gun öncesinden oraya esnaf gezisi planladıklarını belirterek şunları anlattı:"Ancak plansız bir şekilde Gaziantep'e geldiği bile belli olmayan Başbakan oraya gelmek istemiş. Buyursun gelsin. Adaylarımız Fevzi Koçoğlu, Menderes Şahin, Serdal Önel ve Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz kimseyi rahatsız etmeden siyasi propaganda çalışması yapıyor. Korumalar buradan uzaklaşın demişler. Bizimkiler, biz faaliyetimizi yapalım, sizde yapın demişler. Israrla bölgeden uzaklaşmasını istemişler. Sözlü ve fiili saldırıda bulunmuşlar. Neden uzaklaşalım. O geldi diye bizim arkadaşlar çıkar mı? Ben sonradan yetiştim, geziye devam ettim. Bizimkiler çıkmadılar, devam ettiler. Tabi emniyet güçleri araya bariyer kurdu, etten bariyer ördü" diye konuştu.

YOLLAR KAPANDI

Davutoğlunun girdiği her dükkana girdiklerini söyleyen Taşdoğan, "Burası bizim memleketimiz. Bizim de demokratik hakkımız. Başbakan geldiğinde yollar kapanacaksa diğer siyasi partilerin liderleri geldiğinde de kapansın. Vatandaş isyanda. Esnafın da huzurunu kaçırdılar. Gerilim olunca insanlar işlerini kaybetti. Böyle particilik,başbakanlık olmaz. MHP'nin Gaziantep'in sahibi olduğunu onlarda öğrendiler. Adalete güvensizliğin vatandaş arasındaki oranı yüzde 80. Kimi kime şikayet edeceksin?" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR