Gaziantep'te yaklaşık 5 gün önce kaybolan engelli kadın, evinden 12 kilometre uzaklıktaki boş bir arazide ölü bulundu.
Gaziantep'in Beykent Mahallesi Adliye Lojmanları arkasında bulunan boş bir arazide bir kadın cesedi bulundu. Cesedin üzerinden kimlik çıkmaması üzerine güvenlik güçleri, kayıp şahıs eşkalleri doğrultusunda yaptığı incelemede, ölen kişinin 5 gün önce kayıp müracaatı yapılan Feride Ateş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Engelli annesinin kaybolduğu müracaatında bulunan Yusuf Ateş'in teşhisi üzerine cesedin Feride Ateş'e ait olduğu belirlendi. Zihinsel engelli olduğu belirtilen Feride Ateş'in, ilk belirlemelere göre dengesini kaybederek düşmesi nedeniyle kafasını taşa çarptığı ve olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Cesedi Hasan Cece isimli çoban tarafından bulunan Feride Ateş'in son 24 saat içerisinde öldüğü tahmin ediliyor.
11 Aralık 2015 tarihinde annesi Feride Ateş'in kaybolduğunu belirterek, Şehitkamil Polis Merkezi'ne müracaat eden 28 yaşındaki Yusuf Ateş ve 26 yaşındaki kardeşi İbrahim Ateş, hazırlattıkları kayıp ilanlarını bölgedeki durak ve elektrik direklerine asarak, kayıp annelerini arıyorlardı.
Kayıp annesini görenlerden emniyet güçlerine ve kendilerine haber verilmesini isteyen isteyen kardeşlerden Yusuf Ateş, "Sabah saat 08.00 sıralarında annem evden ayrıldı. Annem geri dönmeyince yaklaşık 10 dakika sonra peşinden gittim ama bulamadım. Sonra akrabalarıma haber verdik. daha önce de böyle kaybolmuştu ama bir hafta sonra bulundu. Akli dengesi olmadığı için nereye gideceğini ne yapacağını da bilemiyoruz. polise, savcıya her tarafa müracaat ettik. Görenler Allah rızası için bize haber versin" demişti.
Annesinin kaybolduğu gün işte olduğunu belirten İbrahim Ateş ise "Ben kaybolduğunda işteydim. Haber gelince bütün akrabalarımızı aradık. Tüm akrabalar geldi, kimse haberi olmadığını söyledi. Akli dengesi bozuk, bu nedenle nereye gideceğini bilemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.