Kurumlar arasında paylaşılamayan eski Adliye Binası'nır yeri konusunda nihayet bir karara varıldı. Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, eski adliye binasının kültür merkezi olacağını twitterdan takipçilerine müjdeledi. Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de, önümüzdeki hafta, daha önce üniversiteye tahsisi yapılan eski adliye sarayının devrinin buradan alınarak büyükşehire tahsis edileceğini söyledi.

MİMARLIK FAKÜLTESİ OLACAKTI

Daha önce Mimarlık Fakültesi için Gaziantep Üniversitesi'ne verilen eski adliye binasında bu karardan vazgeçildi. Mimarlık Fakültesi yerine eski adliye binası Gaziantep'in ihtiyaç duyduğu bir kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

VİLAYET OLMASI BİLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Adliye Binası'nın yeni yerine taşınmasıyla yıllardır kaderine terkedilen Hürriyet Caddesi Maarif Kavşağı'nda bulunan eski Adliye Sarayı'na ilk olarak bölge idare mahkemesinin taşınması gündeme gelmiş, ancak bu gerçekleşmemişti. Turizm Müdürlüğü'nün yanısıra pek çok kurumun talep ettiği eski adliye sarayının Vilayet olması bile gündeme gelmişti.

ŞAHİN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Fatma Şahin, daha önce Fıstık Araştırma Enstitüsü'nün yerinin park olmasıyla ilgili verdiği müjdenin ardından dün de twitter hesabından eski adliye binasının yerinin bir kültür merkezi olacağı müjdesini verdi. Şahin, Gaziantepimize müjde! diye duyurduğu tiwitterda, "Tarihi adliye binamız bir kültür merkezi olacak" dedi.

BU BİNA YAŞAYACAK

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, eski adliye binasının daha önce üniversiteye verildiğini ancak daha sonra bu karardan vazgeçildiğini belirterek, "Burası Büyükşehir Belediyesi'ne devrolacak. Kültür Merkezi olarak hizmet verecek. Burası görkemli bir bina. Aslına uygun olarak restora edildikten sonra kültür merkezi olarak hizmet verecek" dedi.

MASRAF ÇOK DİYE VAZGEÇTİLER

Ahmet Uzer, binanın biraz harcaması olduğu için zamanında birçok kurumun almak istemediğini, son olarak Üniversite'ye Mimarlık Fakültesi olması için verildiğini, ancak bundan da vazgeçildiğini belirterek, "Fatma Hanım ben alayım, bir kültür merkezi yapalım dedi. Şimdi burası büyükşehir belediyesine tahsis edilecek. Devir işlemleri haftaya yapılır. Ondan sonra da restore edilerek bina olduğu gibi korunacak ve bir kültür merkezi olarak hizmet verecek" diye konuştu.

Meral KINACILAR