Naksan çatısı altında faaliyet gösteren Atlas Halı, dünyada bir ilke imza attı. Atlas Halı, kendi kendini temizleyebilen, leke, küf, bakteri, mayt ve mantar barındırmayan;sağlıklı, doğal iletkenlik özelliği ile vücuttaki statik elektriği alarak stresin azalmasına yardımcı olan nano halılarını üretti.

YENİLİKÇİ YÖNETİM YAPISI

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı ve üst düzey yetkililer, Atlas Halı'nın, yeni gelişmeleri ve 2014 hedeflerini açıklamak üzere Atlı Spor Kulübü'nde bir basın toplantısı düzenledi.

HALI SEKTÖRÜNE BENZERSİZ ARMAĞAN

Toplantıda konuşan Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, markada yaptıkları yenilikler, iyileştirmeler ve geliştirmelerle ve Ar-Ge’ye yaptıkları yatırımlar sonucu ulaştıkları nano halı buluşu ile dünya halı sektörüne benzersiz bir armağan sunduklarını söyledi.

Kendini temizlerken, yüzeyindeki organik kirlerin ışık altında parçalanıp yok olmasını sağlayan nano halılarla sağladıkları 2013 rekor büyümeye ilişkin rakamları açıklayan Bebitoğlu, şunları söyledi: “2013 Nisan’ında lansmanını yaparak Türkiye’ye tanıttığımız ve dünyada eşi benzeri olmayan nano halılarımız ile büyük bir atılım gerçekleştirdik. 2013 yılında yüzde 350’lik büyüme sağladık. En büyük patlamayı ise bayi sayımızda yaşadık. 2012 yılında 117 olan bayi sayımız 2013 yılında 330’a yükseldi. 2014 yılında bayi sayımızı 500’ün üzerine, ciromuzu ise 35 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

AVRUPA'YA AÇILIYOR

Türkiye ekonomisinin en güçlü gruplarından biri olan Naksan Holding güvencesiyle Atlas Halı’yı Azerbaycan ve Kazakistan ile Ortadoğu ülkelerinde tüketiciyle buluşturdukları bilgisini veren Dr. Meriç Bebitoğlu, nano halıların önümüzdeki ay itibariyle başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağı müjdesini de verdi. Bir Türk markası olarak dünyaya bu buluşu sunmaktan onur ve mutluluk duyduklarını paylaşan Bebitoğlu, yurtdışı projeksiyonlarının Atlas nano halıları, yenilikçi ve akıllı bir ürün olarak, katma değerli biçimde pazarlamak olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'DE EZBER BOZDU

Birçoğumuz tarafından Türkiye’den bir icat, buluş yapılmadığının konuşulduğunu hatırlatan Bebitoğlu, “Türk halı sektöründe ezber bozan markalardan biri olduk ve bu inovatif ürünümüzü dünya halı sektörü ile tanıştırmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. 2014 yılı ilk yarısı içinde yeni pazar görüşmelerimizi neticelendirip sizlere de gelişmeleri ileteceğiz. Vizyonumuz sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok köşesinde tüketicinin ‘ İyi ki Atlas Halı aldım’ demesi ve Atlas halısız ev kalmaması…” dedi. Yeni sezonda “nano halı” reklam ve tanıtım faaliyetlerine hız vererek, mucize nano halılarını herkesin keşfetmesini sağlamayı; binlerce evde yer almayı planladıklarını belirten Dr. Meriç Bebitoğlu, reklam ve tanıtım çalışmalarını 2014 yılı içinde yoğunlaştırarak sürdürmeyi planladıklarını açıkladı.

HEDEF BU BULUŞU DÜNYAYA TAŞIMAK

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu ise, Türkiye’nin en köklü markalarından biri olan Atlas Halı’nın, 2011 yılında Naksan çatısı altındaki yerini aldığını ve kısa sürede kazandığı başarının kendilerini de mutlu ettiğini aktardı. Nakıboğlu, “Atlas Halı, Naksan Holding bünyesinde yer alan ileri teknolojiye sahip üretim tesisleri, Türk halıcılığına yön veren AR-GE çalışmaları, yenilikleri ve hızla genişleyen bayi ağı ile kısa sürede yeniden sektör öncüleri arasındaki yerini aldı. Kalitesiyle olduğu kadar tasarımlarıyla da iddiasını ortaya koyan Atlas Halı’nın 2011 yılından bu yana gösterdiği gelişim, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Atlas Halı için hedefimiz bir yandan Türkiye pazarında kazandığımız ivmeyi artırmak bir yandan da markamızı yurtdışında yeni pazarlara taşımak; böylece Atlas Halı’yı Türkiye’de ve dünyada halı sektörünün lokomotif markası haline getirmek ve bu gururu Naksan Holding güvencesiyle bütün dünyaya taşımak” dedi.

DÜNYADA İLK VE TEK

Nano halının üstün özellikleri, Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nin (UNAM) “Kolay Temizlenebilirlik, Işık Etkisi ile Kendi Kendine Temizlenme Testleri ve Raporu”; Uluslararası test ve değerlendirme kurumu INTERTEK’in “Bakteri Barındırmama Testi ve Raporu” ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Gıda Migrasyon Testi” ile de onaylandı. 1.2 milyon TL’lik uzun soluklu bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olan nano halılar, aşağıda yer alan üstün özellikleri nedeniyle benzerlerinden sıyrılıyor ve uzun yıllar ilk günkü gibi kalıyor.

NANO HALI'NIN ÖZELLİKLERİ

• Işık etkisiyle kendi kendini temizleyebiliyor.

• Sıvı iticilik özelliği sayesinde leke barındırmıyor.

• Küf, bakteri, mayt ve mantar barındırmıyor

• Doğal iletkenlik özelliği ile vücuttaki statik elektriği alarak stresin azalmasına yardımcı oluyor.