23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlar koltuklarını çocuklara bıraktı. Çocukların talepleri ve talimatları başkanları şaşırttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamına oturan öğrenciler ise okullarının bulunduğu çevrede trafik ışıklarının düzenlenerek, oyun alanlarının artırılması ve engelliler için de oyun parklarının yapılmasını istedi.

ŞAHİN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamını Şehit Karayılan İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Feride Sude Şahin, Berkay Akaslan ve Sevilay Okçu’ya bıraktı. Yeni yapılan okullarının birçok eksiği olduğunu ifade eden Sude Şahin, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Aslan’ı yanına çağırarak, “Şehit Karayılan İlkokulunun bahçesinin çimlendirilmesini istiyorum” talimatını vererek, çalışmaları takip edeceğini söyledi.

GÜZEL BİR ŞEHİR

Sude Şahin’e hitaben “Sayın başkanımız okulunu tamamlayıp kariyer sahibi olduğunda daha güzel bir Gaziantep’i ona emanet edeceğiz” diyen Şahin, “O da bu koltukları, bizden aldıkları koltukları çok daha güzel ileriye taşıyacak. Hem ülkemiz hem de Gaziantepimiz çok daha güzel günler görecek” dedi.

Öğrenci Şahin’i duruşundan dolayı tebrik eden Fatma Şahin, “Siz bizleri geçeceksiniz ve çok güzel çalışmalar yapacaksınız. Sayın başkanımızın talimatlarını aldık, gereği yapılacak” diye konuştu.

Öğrencilerin çiçek takdim ettiği ziyaretteki konuşmaların ardından Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

ŞAHİNBEY’DE TEMİZLİK VE ASFALT TALİMATI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye başkanlığı koltuğunu Ahmet Çelebi İlkokulu öğrencisi Sümeyye Doğan’a ve Çağdaş Bilgi Okulu Öğrencisi Dilber Okçu’ya devretti.

Minik başkanlar, yapmak istedikleri projeleri Başkan Tahmazoğlu’na anlattı. Daha sonra telsizi eline alan Sümeyye Doğan, ilgili müdürlüklere anons geçerek okulunun bahçesinin temizlenmesini ve asfalt yapılmasının talimatını verdi. Belediye Başkanlığının zor olduğunu söyleyen 11 yaşındaki Sümeyye, koltuğa oturduğunda çok heyecanlandığını belirterek, “Başkanımızın yaptığı iş gerçekten çok zor. Çok çalışmak gerekiyor. Allah, başkanımıza yardım etsin” dedi.

ŞEHİTKAMİL’DE HİZMET TEŞEKKÜRÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlileri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun koltuğuna temsili olarak Mehmet Tuncay Aykaç İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Ceren Kördeve’ye bıraktı.

Kördeve, öncelikli olarak, Şehitkamil Belediyesinin ilçeye kazandırmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Fadıloğlu’na teşekkür etti.

Kördeve, Başkan Fadıloğlu’na soru yönelterek, yapılan hizmetlerin ve projelerin ne tür aşamada gerçekleştiğini sordu.

ÇİM TALİMATI

Konuşmaların ardından temsili Şehitkamil Belediye Başkanı Ceren Kördeve, Özel Kalem Müdürünü çağırarak, öncelikli olarak okul bahçesinin çimlendirmesi ve bazı konularda talimatlar verdi.

Daha sonra koltuğu tekrardan devir alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere günün anısı olarak çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

COŞKUN KOLTUĞUNU DEVRETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Nefise Necip Teymur İlkokulu öğrencilerinden Elif Naz Kayadaleren, Çağan Şahin ve Cahit Doğan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u makamında ziyaret etti. Kayadaleren, Gaziantep Üniversitesinin pek çok alanda ilkleri başardığını, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli çalışmalar yaptığını ifade etti. Elif Naz Kayadaleren, öğrencilerin maddi sıkıntı yaşamamaları için hem eğitim görüp hem de para kazanmaları sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

GELECEĞİN REKTÖRÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Emine-Fevzi Uslu İlkokulu yaptıran hayırsever Bülent Uslu, Okul Müdürü İrfan Balbey, öğrencilerinden Rana Kişi, Sıla Kızılelma, Mehmet Altıntuğ, Zirve Üniversitesi’ne konuk oldu. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa öğrencileri makamında ağırladı.

İleride Rektör olmak istediğini belirten Emine-Fevzi Uslu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Rana Kişi, “Bizlere dünyada ilk ve tek çocuk bayramını hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyorum. Tüm çocukların ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. Zirve Üniversitesi rektörlük makamına oturmak benim için onur verici. Bize bu fırsatı veren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT