Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının sonunda 2.7 Milyon Avro bedelle Gaziantepspor’dan Trabzonspor’a transfer olan Muhammet Demir, önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantepspor’a transfer sürecinden, ayrılma sürecine kadar her şeyi açıklayan Muhammet, Gaziantepspor’da kıymet görmediğini ve atak futbol oynamamanın kendisini ayrılmaya sürüklediğini söyledi.

İşte Muhammet Demir’in o açıklamaları;

“GAZİANTEPSPOR’A OYNAMAK İÇİN GİTTİM”

Gaziantepspor formasını 5.5 yıl boyunca terleten Muhammet Demir, “Trabzonspor'un genç yaştan beri kendisini takip ettiğini hatırlatarak, transfer sürecini şöyle anlattı: "Trabzonspor, Bursaspor'un alt yapısından A takıma yükseldiğim andan itibaren benimle iletişim halindeydi. Hatta Gaziantepspor'a gideceğim zaman buraya gelmemi istiyorlardı. Ama Bursaspor'dan ayrılma nedenim oynamamaktı. Ligde hiçbir maçım yokken Trabzonspor'a gelseydim yine aynı şeyi yaşayacaktım. Bu büyük bir hata olurdu ve Bursaspor'dan ayrılmamın da bir anlamı kalmazdı. O yüzden oynayabileceğim bir takımı tercih etmek en mantıklısıydı ve Gaziantepspor’a gittim. Şuan da Trabzonspor’a doğru zamanda geldiğimi düşünüyorum” dedi.

“GAZİANTEPSPOR’DA KIYMET GÖRMÜYORUK”

Gaziantepspor’da oynadığı zamanlarda takım olarak önemli işler başardıklarını ancak Gaziantep’te bunun kıymet görmediğini belirten Muhammet, “Başkanımız Muharrem Usta, bir televizyon kanalında beni transfer etmek istediklerini söylemişti. O an çok mutlu olmuştum. Çünkü biz Gaziantepspor'da takım olarak çok zor işler yapıyorduk ve açıkçası bu mücadelemizin bir türlü kıymet gördüğünü hissedemiyordum. Ama Başkanımızdan o sözleri duyunca hem takımım hem de kendi adıma çok gururlandım. Bu benim için önemliydi. Zaten ardından olaylar gelişti, kulüpler görüştü. En son Başkanımız Muharrem Usta beni arayıp, 'Hayırlısı olsun, bu iş oldu' deyince ben de kalkıp hayallerimin takımına geldim” dedi.

“GAZİANTEPSPOR’DA KENDİMİ GELİŞTİREMİYORDUM”

Gaziantepspor’da atak futbolu oynanmadığı için kendisini geliştiremediğini belirten Muhammet, "Gaziantepspor’da çok fazla atak oynayan bir takım değildik. Ben de forvet oyuncusu olduğum için kendimi daha fazla geliştirme açısından sıkıntı yaşıyordum. Bu durumu burada atlatacağıma ve yeteneklerimin üzerine yenilerini koyacağıma inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

SÜPER LİG'DEKİ İLK MAÇI

Gaziantepspor formasıyla Süper Lig’le tanışan Muhammet Demir, "Gaziantepspor’a transfer olduktan sonra Tolunay Kafkas’ın seni fark etmesiyle açılan yollar, daha sonra antrenörlük görevine getirilen Abdullah Ercan ile şansa dönüştü. Bursaspor’dan Gaziantep’e geçtiğimde altı ay kadro dışı kalmıştım. Bunun sıkıntısını Gaziantepspor’da yaşayacağımın farkındaydım ve devre arası zaten bunu bilerek gitmiştim. 5-6 ay, hem takıma ayak uydurayım hem de yavaş yavaş oynamaya başlarım diye düşündüm. O dönem antrenörümüz Tolunay Kafkas’tı. Oynamadan geçirdiğim zamanların sıkıntısı vardı. Tolunay hoca beni yavaş yavaş hazırlamaya başladı ama forma şansı veremedi. Abdullah hoca ise takımın başına geldiğinde beni direkt oyunun içine attı. Gençlerbirliği maçı, benim Süper Lig’de 11 oynadığım ilk karşılaşma oldu. Mücadeleye iki gol bir asistle başladım. Genç bir oyuncunun ilk 11 olarak ilk karşılaşmasını 2 gol 1 asistle bitirmesi çok olumlu bir başlangıç. Allah herkese nasip etsin. Gençlerbirliği maçından sonra oyunculuğuma hep olumlu şekilde devam ettim. Zaman zaman kötü, zaman zamanda iyi işler yaptım. Benim için çok güzel bir dönemdi diyebilirim" dedi.

"DERİN BİR HİS SARDI BENİ"

Gaziantespor'daki ikinci karşılaşmasında Galatasaray'a karşı topuğuyla bir gol attığının hatırlatılması üzerine Muhammet, "Gaziantepspor’da ikinci maçım, Galatasaray karşılaşmasıydı. O zaman Arena daha yeni yapılmıştı. Maçtan önce otelde kendi kendime, 'Ben bugün topukla gol atacağım' dedim. Garip ama böyle derin bir his sardı beni. Çıktım ve gerçekten topukla gol attım. O an inanılmazdı; şaşırdım ve mutlu oldum" dedi.

“GAZİANTEP’TE HAYATI ÖĞRENDİM”

Gaziantepspor'dan ayrılrken duygusal anlar yaşadığını söyleyen Trabzonspor'un golcü oyuncusu, "Gaziantep’e gittim ve iyi ki de gitmişim diyorum. Hem güzel bir şehir tanıdım hem oradaki dostlukları gördüm. Bir yerde beş sene geçirmek bir futbolcu için uzun bir süre. Ayrılırken duygusal anlar yaşadım çünkü ben Antep’te hayatı öğrendim" diye konuştu.