Murat Bakım CHP İl Yönetiminden mazeretsiz olarak üst üste dört defa toplantıya katılmadığı gerekçesiyle düşürüldü. Murat Bakım kararı 'kumpas' olarak değerlendirerek sosyal medyadan il yönetimini ağır şekilde eleştirdi.

Murat Bakım Facebook sayfasından kendisiyle ilgili verilen karara tepki göstererek, "Bu kararı veren il yönetimini ve il başkanını basiretsizlik, beceriksizlik, tembellik ve hımbıllıkla suçluyor, vicdanların sesine ve tarihin yargısına havale ediyorum. Yetmez en önemlisi ve en gereklisi acilen istifa'ya çağırıyorum" dedi.

GONCA BAKIM: BU KABUL EDİLEMEZ

Gonca Bakım ise eşinin il dışında olması nedeniyle iki defa yönetim toplantısına katılamadığını belirterek verilen kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Gonca Bakım, "Hırsızlar için 4 ay bekleyenler eşimi 4 dakika bekleyemediler. Eşim bir projeden dolayı il dışında olduğu için iki defa yönetim toplantısına katılamadı" dedi.

MURAT BAKIM'IN ÇOK TARTIŞILACAK O SÖZLERİ;

CHP GAZIANTEP İL YÖNETİMİNDEN KUMPAS;

Aylarca toplumsal muhalefeti askıya alan, en son sel felaketine ve Soma faciasına sırtını dönen, 30 Mart seçimlerinden bu yana ne bir ilçeye gidemeyen ne de bir mahalleye, bir köye çıkmaya yüzü olmayan, il binasına 5 dk. mesafade zor şartlar altında seçim kazanan ve AKP zihniyetine rağmen mahallesine hizmet etmeye çalışan partili muhtarları yanlız bırakan, 30 Mart seçimlerinden bu yana ne il ne ilçeleri bir örgüt toplantısı ile bir araya getir-e-meyen, seçimleri niçin kaybettiğimizle ilgili sağlıkı ve partinin geleceğine ışık tutabilecek bir değerlendirme içinde bulunmayan, bulunamayan, bulunmak isteyenleri de örgüt nezdinde dedikodu ve yıpratma politikaları ile önünü kesen beceriksiz ve bir hiç hükmündeki il yönetimi bugün tam bir kumpas içerisinde bir karara imza atarak, beni şahsımı İl Yönetim Kurulu'ndan devamsızlık gerekçesiyle düşürmüştür.

Elimi vicdanıma koyarak belirtiyorum ki, İl Yönetimine girdiğim 12 Mayis 2012 gününden bu yana büyük bir özveri ile yönetimin bana yüklemiş olduğu tüm görevleri yerine getirerek, tüzüğümüzün bir il yönetim kuruluna verdiği yetki ve görev ve de sorumlulukla, en çok çalışan, en çok üreten, fiili olarak en çok mesai harcayan-işinden ve ailesinden zaman çalarak, partiye en çok zaman ayiran, en çok ilçe, mahalle ve köy ziyaretleri yapan, en çok partilisi ile içli-dışlı olan, her zaman örgütü dinleyen ve sorunlarına sahip çıkan; Gerek seçim öncesinde gerek seçim sürecinde partimin menfaatleri ve başarısı için mücadele eden bana karşı yapılmış bu hareket bir aldatmacadan bir göz boyamadan başka bir şey değildir.

Seçimlerin geçtiği 8-10 hafta boyunca 25 kişilik Gaziantep İl Yönetimi hiç bir hafta tam olarak toplanamamıştır. Kaldı ki bu yönetim istisnai haftalar hariç hiç bir zaman 20 kişiyi geçememiş, çoğu haftalar toplantı yeter sayısı sınırda toplanmıştır. Bu bahsettiğim durum, tutanaklarda ve karar defterlerinde mevcuttur. Toplantılara gelemediğim haftalar, ya seyahatte şehir dışında olduğum ya da toplantı ile önemli iş toplantılarımın çakıştığı haftalardır. Her durumda parti merkezini arayarak mazeretimi usul olduğu ve herkese karşı eşit davranıldığından hareketle il merkezi çalışanlarına veya il sekreterine bilgi vermişim, açıkça mazeretimi beyan etmişimdir.

Yıllarca Yonetim Danışmanlığı yapan ve Toplantı Yönetimi, İletişim Yönetimi veya Takım çalışması gibi kişisel ve kurumsal gelişim eğitimleri veren şahsım; karşılaştığım bu durumu açıkca bir kumpas olarak görüyor, benim şahsımda partiye zarar veren bir karar olarak değerlendiriyorum.

CHP 'nin demokratikleşmesi, örgütsel olarak yenilenmesi ve sol çizgiye çekilmesi ve böylelikle iktidar yolunda emin adımlarla ilerlemesi mücadelesinin tek merci İl yönetimi değildir. Mücadele bitmemiş, parti siyasi asalaklardan ve başarı köstekcilerinden kurtulana kadarda devam edecektir. Bu kararı veren il yönetimini ve il başkanını basiretsizlik, beceriksizlik, tembellik ve hımbıllıkla suçluyor, vicdanların sesine ve tarihin yargısına havale ediyorum. Yetmez en önemlisi ve en gereklisi acilen istifa'ya çağırıyorum" Meral KINACILAR