Enerji Zirvesi bugün start veriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla kapılarını açacak olan Zirve bugün saat 09:30 'da Şehitkamil Kültür Merkezi'nde yapılacak. Bakan Yıldız Zirve sonrası Gaziantep'ten İstanbul'a hareket edecek.

Enerji Fuarcılık tarafından düzenlenen Tabi Kaynaklar ve Enerji Bakanlığı, EPDK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen zirvede; elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarının kamu temsilcileri bir araya gelecek. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Zirve Başkanlığı’nda, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ÖİB Başkanvekili Ahmet Aksu, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın katılacağı zirveye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ev sahipliği yapacak.

ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULACAK

4 piyasanın tek çatı altında kamuyla buluşacağı Türkiye Enerji Zirvesi’nde, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG sektörlerinin tüm piyasa oyuncuları bir araya gelerek 2 gün boyunca pek çok önemli konuyu masaya yatıracaklar. Zirvede, Birincil Kaynaklar Açısından Türkiye Enerji Stratejileri, Büyük Tüketiciler Perspektifi ile Enerji Piyasası, Otomotiv yakıtlarında gelecek öngörüleri, Elektrik ve Doğal Gaz Piyasalarında Ticaret Nasıl Gelişecek? Elektrik ve Doğal Gaz Dağıtım ve İletiminde Beklentiler, Gelişmeler, Akaryakıt ve LPG Sektöründe Serbest Piyasa ve Rekabetin Önündeki Engeller, Yerel Girişimcilerin Enerji Piyasasından Beklentileri, Uluslararası Yatırımcıların Türkiye Enerji Piyasasına Bakışı, Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları gibi son derece önemli konular, her biri alanında uzman konuşmacılar tarafından masaya yatırılacak. BÜLTEN