Yeni hükümette iki Bakanla temsil edilecek olan Gaziantep, bu gururun sevincini yaşarken, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri, belediye başkanları, sanayi ve ticaret odası,esnaf temsilcileri ve Ak Parti il,ilçe,kadın ve gençlik kolları başkanlarının da aralarında bulunduğu heyet Ankara'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlk olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i Çankaya köşkünde ziyaret eden heyet, ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde Gaziantep için her şeyin daha güzel olacağı ifade edildi. an1kara1.jpgZiyaretleri değerlendiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Türkiye'nin adaleti ve ekonomisi Gaziantep'e emanet. Dolayısıyla bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde Türkiye'nin ekonomisine ve adalet sistemine daha çok hizmet edeceğiz. Herkes Gaziantep'i konuşuyor. Bazı vekillerle, bakanlarla, eski bakanlarla, eski milletvekilleriyle konuştuk. Maşallah diyorlar, Gaziantep çok güzel, çok güçlüsünüz, çok iyisiniz, kıskanıyoruz diyorlar, gıpta ediyorlar. Ankara'da hava gayet güzeldi" dedi.CANAN CANDEMİR ÇELİK MUTLUKabinede Gaziantep'in iki bakanla temsil edilmesinin önemine vurgu yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik; "Güzel bir ziyaret gerçekleştirdi. Kent yöneticileri Ankara'ya. Kabine'de Gaziantep Adalet ve Kalkınma ile temsil edildi. Referandum sürecinde çok güzel bir sonuç elde etti kentimiz, bunun neticesinde de birden fazla bakan çıkaran iller arasına girdi. Burada Gaziantep'in başarısına yerel yöneticileriyle, milletvekilleriyle, iş dünyasıyla hep beraber bir bütün olarak bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

ankara1.jpgTAM KADRO

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı’na getirildiği, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yerini koruduğu yeni kabineye ilk tebrik ziyareti Gaziantep'ten yapıldı. Şimşek ve Gül'ü ziyaret eden ekipte Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekillerinden Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Osman Toprak ve AK parti il başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci hazır bulundu.

ODA BAŞKANLARI DA ANKARA'DA

Vali ve belediye başkanlarının yanı sıra Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in de katıldığı ziyarette Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve sanayicilerde eşlik etti.

ankara.jpgİLÇE BAŞKANLARI DA ORADAYDI

AK Parti Gaziantep İlçe başkanları da Ankara'ya gitti. Gaziantep ekibi iki bakana da hayırlı olsun dileğinde bulundu.

ÖNEMLİ BİR KAZANÇ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, yeni kabinede Gaziantep’ten iki bakanın yer almasının gurur verici olduğunu söylediler. Gaziantep’in kabinede iki bakanla temsil edilmesinden dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden GTO Başkanları yaptıkları açıklamada “ Sayın Başkanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in göreve aynen devam etmesi yanında Gaziantep milletvekilimiz Sayın Abdülhamit Gül’ün Adalet Bakanı olarak yer almasından dolayı oda olarak büyük memnuniyet duyduk. Gaziantep’in kabinede iki bakanla temsil edilmesi çok güzel bir gelişme oldu. Bu Gaziantep için gurur verici ve Gaziantep açısından çok büyük kazançtır. Gaziantep bundan sonra Ankara’da daha güçlü şekilde temsil edilecektir LEYLA ÖZEKŞİ POLAT