Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulundan oluşan heyet, önce Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi, ardından da Tarım Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti.

Güllüce, Güney ve Güneydoğu bölgesindeki işadamlarının Ülke ekonomisine ve istihdama katkılarından dolayı tebrik etti. Çevre Bilincinin gelişmesi adına yapılacak projelere destek vereceklerini belirten Güllüce Federasyon kapsamında böyle bir organizasyon olursa katılacağını bildirdi. GİAF Başkanı Av. Abdulkadir Akboz'ın yanı sıra tam kadro Ankara'ya giden ekip, bakanlara plaket takdim etti.

EKER'E ZİYARET

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulundan oluşan heyet Tarım Bakanı Mehdi Eker'e de nezaket ziyaretinde bulundular. Son yıllarda tarımda gelişmeler olduğunu vurgulayan Eker, Ülkemizin Tarımda Dünya sıralamasına girdiğini belirtti. Bunun yanı sıra yaşanan Fasulye sorunlarından bahseden Eker, "Fasulye geçen yıl 200 bin ton civarında üretim yapılıyor. İthalatında ve bu yılki üretiminde de herhangi bir azalma yok. Fiyatların yükselişi spekulatif. Bakanlığın yapmış olduğu büyük marketler araştırmasında fasulye fiyatının İstanbul'da 7 TL, Ankara da 8 TL civarında satılıyor" dedi.

HAYVANCILIK ÖNEMLİ

Türkiye’de, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta önemli gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Bakan Eker, "*Patateste en şiddetli kış yaşandı ve 2013 yılı 308 bin ton patates ihracatı ile tarihin en yüksek ihracatı gerçekleştirildi. Bölgemiz hayvancılık için elverişli bir bölge olduğundan; hayvancılığa yönelik projelere ağırlık verip, sığırda verimliliği arttırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tarım ihtisas bölgelerinin önemini biliyoruz ve buna üzerinde çalışıyoruz’’ dedi Görüşme sonunda Güney ve Güney Doğu Genç İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akboz, Bakan Eker’e plaket takdim etti.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT