İHRACATÇILAR GÜMRÜĞE GİTMEYECEK !…Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bundan böyle ihracatçımız artık gümrüğe gitmeyecek. Kendi iş yerini, fabrikasını, deposunu gümrük işlemlerinin yapıldığı mekan olarak kullanacak'' dedi.Yazıcı, Dedeman Otel'de düzenlenen ''Kolay Ticaret Büyük Türkiye'' projesi tanıtım toplantısında, Türkiye'nin, ''ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke'' olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Türkiye'de 3 milyonu aşkın ticari işletmenin, 1 trilyon doların üzerinde mal ve hizmet ürettiğini ifade eden Yazıcı, 400 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin de gümrük kapılarından gerçekleştirildiğini bildirdi. 
YENİ PROJELERGelişen teknolojinin ve buna bağlı olarak büyüyen ticaretin şartlarını, değişim ve gelişmelere göre yenilediklerini aktaran Yazıcı, ''Ticaretin her alanda daha kolay ve daha güvenli yapılması için yeni enstrümanlar geliştiriyoruz. Sistemlerin işleyişini düzenliyor, varsa aksaklıkları ortadan kaldırıyoruz. Bürokrasiyi azaltacak yeni projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz'' diye konuştu. 
BÜYÜK HAYALLER VARYazıcı, ''Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'' ile gümrüklerde bekleme süresini daha da azalttıklarını belirtti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak 2023'e giden yolda büyük adımlar attıklarını kaydeden Yazıcı, "Zihinlerdeki kalıpları kırıyor, olaylara farklı yönlerden yaklaşıyoruz. Yaptığımız iş ve sorumluluk alanlarımızla ilgili büyük hayallerimiz, büyük hedeflerimiz var. İhracatçımızın gümrük işlemlerini kendi tesisinde yaptığı bir Türkiye, firmalarımızın mallarını tırlara yükleyip, gümrüklere uğramadan doğrudan sınırı aşarak yurt dışındaki müşterilerine ulaştırabildiği bir Türkiye, gümrüklerde tır kuyruklarının olmadığı, işlemlerin bürokrasiye takılıp yavaşlamadığı bir Türkiye hedefliyoruz.'' 
SALDIRIYA TEPKİGümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yönelik saldırılara ilişkin, ''Bir taraftan terörist unsurlarla mücadelemizi sürdüreceğiz, diğer taraftan da ülkemizin çıkarını, beklentisini karşılayacak hedeflere doğru hep birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz'' dedi. Saldırıların zamanlama ile kullanılan araç ve gereçler açısından bir profesyonel işi olduğunu gösteren yönleri bulunduğuna dikkati çeken Yazıcı, ''İlgili bakan arkadaşlarımız açıklama yaptı. Detay açıklamaları elde ettikleri bilgiler çerçevesinde yapacaklardır. Bunun ötesinde bir yorum yapmamız, bir şey söylememiz söz konusu değil. Ama bunun profesyonelce yapılmış bir eylem olduğu açık'' diye konuştu.