S.S. Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ nin 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katılımlarıyla yoğun ilgi gördü. Kongremize, Maliye Bakanımız başta olmak üzere Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu misafir oldu. KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanımız Mustafa Kemal Güneş, öncelikle Mehmet Şimşek ve Belediye Başkanları katılımı ile esnaf tarafından gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

ŞATO Restaurant’ ta gerçekleştirilen kongre, başkan Mustafa Kemal Güneş’ in açılış konuşması ile başladı. Başkan Mustafa Kemal Güneş geçmişten bugüne gerçekleştirdiği aralıksız süren hizmetlerini ortaklara sunmanın gururunu yaşadı. Yapılan bilanço sunumu sonrasında Küsget sanayimizi tanıtan bir slayt yayındı. Sunum sonrasında kürsüye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘’Esnaflarımız bizim bel kemiğimiz vurgusunu yaparak sözlerine şöyle devam etti: ‘’Yaklaşık 13 yıldan beri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün hükümet üyelerimizin ne yaparsak yapalım bu bizim bel kemiğimiz dediğimiz grup esnafımız küçük sanayimiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışındaki temel esnafı merkez almak’’ şeklinde esnafa duyduğu önemi belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuşmasında ‘’Bütün dünyada esnafın karşı karşıya olduğu sorunlar var. Bu sorunlar aşmak için ‘3D’ adını verdiğimiz bir çalıştırma gerçekleştiriyoruz. Esnafın dünyadaki küresel rekabete katılabilmesi için esnaflarımıza verdiğimiz kredi limitlerini geçmiş dönemlere göre önemli ölçüde arttırdık. Bu kapsamda 13,6 milyon TL destekten 328 bin esnafımız yararlandı. Hükümet olarak esnafımıza önemli ölçüde kaynak ayırdık’’ ifadelerini kullandı.

KÜSGET Sanayi Sitesi Olağan Genel Kurul Toplantısı, esnaf ve sanatkarlarımız tarafından gerçekleşen büyük katılım ile takdir topladı. Haber Merkezi