Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Deniz Köken beraberinde Ali Özpolat, Cengiz Şimşek, Savaş Mahsereci ve Organize Sanayi Bölge Müdürü M. Özer Özcanilk Ankara'ya gitti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'a sorunları ileten heyet, eli dolu döndü. İlk önce Bakan Özlü ’yü ziyaret eden Köken ve beraberindekiler yeni görevinde başarı diledi. Başkan Köken ve beraberindeki heyet, Gaziantep OSB’nin sorunlarını ileterek, Bakan Özlü’ den destek istedi.

SORUNLARI TAKİP EDECEĞİZ

GAOSB hakkında bilgi veren Başkan Köken, “Etrafımızdaki teşvik çemberi ve komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen Gaziantep sanayisi, bugün olduğu gibi yarın da Türkiye için üretmeye, bu topraklar için kaynak yaratmaya ve ülke ekonomisine fayda sağlamaya devam edecektir. Gaziantep Organize Sanayi Bölgemiz İzlediği bu yol haritasında ister istemez bir takım bürokratik engeller ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu süreçte karşımıza çıkan bölgemizin sorunlarına, çözüm odaklı katkı sağlanacak girişimlerin olması halinde ekonomik gelişimimize ivme kazandırılmış olacaktır. Bu sorunların T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca çözüme kavuşturulması halinde OSB’ler, ‘tek durak ofis’ olarak Türkiye'nin ilerleme yolunda öncü bir kurumsal yapısının da yolu açılmış olacaktır” dedi. Bakan Özlü ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “OSB’ ler bizim gurumuz, yüz akımızdır, elbette ki elimizden geldiğince sanayi ve sanayicimizin yanında olacağız” dedi. Ve son olarak GAOSB’ nin ve sanayicilerin sorunlarına duyarsız kalmayacaklarını ve kendisine iletilen sorunları yakından takip edeceklerini söyledi.

RAPOR SUNDULAR

GAOSB Heyeti daha sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Başkan Köken, OSB’lerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında güncel bilgiler vererek, hazırlanan enerji raporunu Başkan Yılmaz’a sundu. Elektrik ve doğal gaz fiyatını özellikle dile getiren Başkan Köken, bu konunun Gaziantepli Sanayicimizin en önemli üretim girdisi olduğunu ve elektrik ve doğal gaz fiyatlarında düşüş ve uzun vadede istikrarlı bir fiyat uygulanması arzu ettiklerini ifade etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sorunları en kısa sürede çözeceklerini belirterek, sunulan raporda yer alan sorunları ilgili kurul toplantılarında görüşüp çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapacaklarını vurguladı. HABER MERKEZİ