PKK'nın elindeki kamu görevlileri yarın teslim edilebilir

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "3 BDP milletvekili, Mazlum-Der Başkanı, İHD Genel Başkanı veDiyarbakır İl Başkanlığı'ndan oluşan bir heyet, yarın Habur Sınır Kapısı'na gidecek. Kamu görevlilerinin yarın teslim edileceğini ifade edildi." dedi. Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada kaçırılan kamu görevlileriyle ilgili olarak bir heyetin teşkil edildiğini söyleyen Bakan Güler, "Biz cuma gününden itibaren bir müsteşar yardımcımız, üst düzey emniyet görevlileri başkanlığındaki bir heyeti Habur'da tutuyoruz. Emniyet birimleriyle güvenlik birimleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri, cumhuriyet savcıları ve sağlık birimleriyle gereklikoordinasyon kuruldu. Müsteşar yardımcısının başkanlığında Şırnak Vali Vekilimiz, Habur Mülki İdare Amirimiz, Silopi Kaymakamımız emniyet yetkilileri diğer bütün yetkililer olayı koordine ettiler." ifadelerini kullandı.Güler, "Yarın ailelerine kavuşacaklar mı?” sorusu üzerine, "İnşallah ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz kaçırılan kamu görevlilerinin. Ailelerini de haberdar ettik. İnşallah Habur'da görüşmelerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şova dönüşmesin" ifadeleri hatırlatılarak görüşünün sorulması üzerine Güler, "Evet kesinlikle böyle bir şeye fırsat verilmeyecektir. Bunu buradan ifade ediyorum. Kendilerinin de bu anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Böyle bir şeye fırsat vermemiz mümkün değildir. Madem bir teslimat yapılacaksa onu biz usulü dairesinde yetkili arkadaşlarımıza gerekli özen gösterilerek orada teslim edilecektir ve bildiğiniz şekildeki görüntülerinin de asla yaşanmasını istemiyoruz. Biz de bu konuda gerekli tedbirlerimizi almış durumdayız." diye konuştu.
HEYET YOLA ÇIKTI

PKK'nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Kuzey Irak'a gidecek, BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Hüsamettin Zenderlioğlu, Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal'dan oluşan heyet, bugün saat 15.30'da yola çıktı.Geceyi Şırnak'ın Cizre veya Silopi İlçesi'nde geçirecek heyet, yarın sabah saatlerinde Habur Gümrük Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçecek.