Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açılışını yaptığı Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniği ertesi gün doktorsuzluk ve personelsizlikten dolayı kapatıldı. Hastane yerleşkesinde bir kaç özel güvenlik elemanından başka kimsenin olmaması dikkat çekiyor. Mahalleli açılışı yapılan hastahaneye bir an önce doktor atanmasını ve hastanenin hizmete başlamasını istiyor. Mahalleli, Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniği'nin hizmete başlamasını dört gözle bekliyor.

NELER SÖYLEDİLER?

Şaban Kıpırıkçı

“Personel eksikliği varmış 1 ay içerisinde açılacağını duyduk. Herşey tamamlanır, çalışır vaziyete getirilir ondan sonra açılış yapılır. 1 ay sonra ramazan geliyor oruç oruç kimse gidip diş çekmez, diş yaptırmaz.”

Celal Yaşar (34)

“Bu hastane 1 seneden beri yapıldı ama ne doktor gördük ne muayene. Açılışını yaptılar ama doktor yok . Seçim amaçlı açılış yaptılar bu zamana kadar neredeydiler. Bize hiç bir bilgi vermiyorlar. 10 tane güvenlik görevlisi bile orada bir yıldan beri boşuna para alıyor .12 yıldır burada esnafım açılışa halk bile gitmedi. Bir marketin açılışına bile yüzlerce insan giderken, hastane açılışına kimse gitmedi gerisini siz düşünün.”

Murat Çalışkan (34 Esnaf)

“Bu durum yanlış hastaneyi açmışsın, doktor yok ne anladın bu işten? Yazık günah değil mi? Geçen günlerde açılışını yaptılar çok sevindik. Daha sonra bir müşterim gitmiş hastanede doktor bulamamış. Doktorsuz bir hastane açılışı. Bir an önce açılmasını bekliyoruz, millet rahat rahat hastaneye gitsin.”

Murat Tekadlı (39 Esnaf)

“Acele acele açtılar iki kere açılışı yapıldı. Bir defa Cumhurbaşkanı yapmıştı, ikincisinide sağlık bakanı geçenlerde yaptı. Seçim üstü açılmazsa birdaha açılmaz. Kimse bilmiyor ne zaman açılacağını… Bir an önce açılmasını talep ediyoruz.”

Yunus Emre Bayazıd

“2014 aralık ayında açılışı yapılacaktı , geçen günlerde açılışını yaptılar . Ne oluyor neler yapılıyor bizlerde bilmiyoruz . O kadar emek verildi, hızlı yapıldı ama şuan durmuş durumda . Biz de bilmiyoruz.” Mansur YALVAÇ