Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Bahçıvanlık Kursu 2014’ kayıtları başladı.

Kursun, daire başkanlığına bağlı bulunan müdürlüklerdeki peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri, biyologlar ve teknikerlerin sunumuyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Teorik ve uygulamalı anlatımlar olmak üzere eğitimler iki aşamalı verilecek. Her sene yoğun ilgi gören kursa, bitki dünyasına meraklı olanlar, bahçıvanlık bilgisini arttırmak isteyenler, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyanlar olmak üzere her yaştan ve her kesimden kişiler katılabiliyor.

PRATİKLER YENİLENECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Ersin Özbadem, park bahçeler sektöründe yer alanların bu kursa katılabileceklerini belirterek, “Kendi alanında çalışan veya bu konuyla ilgili olan insanlarımız bizim kurslarımıza kayıt yaptırıp katılabilirler. Bilgilerini ve pratiklerini yenileyip, hatta geliştirebilirler. Biz park ve bahçe alanında hizmet yapan herkese daha iyi bilgi ve donanımlı bahçıvanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu insanlarımızın güzel parklar ve bahçeler oluşturarak Gaziantep’imize güzel hizmetler vermelerini arzuluyoruz.” bilgilerini verdi.

HABER MERKEZİ