Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, "Gaziantep'in bölgenin üzerinde etkisi malum. O yüzden fen ve teknoloji liselerini buralara yayalım istedik. Dünyanın en iyi liselerinden biri olan fen ve teknoloji lisesini Gaziantep'e kazandırıyoruz" dedi.

YÜCEL: "YAPTIĞIMIZ İŞLERİ DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YAPMAK İSTİYORUZ"

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Gaziantep'e açacakları Fen ve Teknoloji Lisesi hakkında bilgi vererek, "Bahçeşehir Koleji Uğur Eğitim Kurumlarının önemli bir parçası olarak Türkiye'nin her yerinde kaliteli eğitimi her çocuk hak ediyor anlayışıyla bütün Türkiye'ye yayma gayreti içerisinde. Önümüzdeki yıl 120 kampüsle eğitim-öğretim hayatına devam edecek. Amacımız Türkiye'nin geleceğine destek verme gayreti içerisindeyiz" diyen Yücel, "Anaokulundan üniversiteye kadar hizmet veriyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünyanın da çeşitli noktalarında üniversitelerimiz, dil okullarımız, eğitim merkezlerimiz var. Dünyada eğitim-öğretim alanında neler yapılıyorsa biliyoruz ve takip ediyoruz. İyi olanları ülkemize uyarlayarak getirme gayretindeyiz. Gaziantep'in, Türkiye'nin değil dünyanın iyi okullarından birisi olmak istiyoruz. O yüzden yaptığımız her işi dünya ölçeğinde yapmak istiyoruz" diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR DÜNYAYI TAKİP EDİYOR

Eğitim stratejileri hakkında da bilgi vermeyi ihmal etmeyen Yücel dünyayı takip ettiklerini belirterek, "Dünydada olup biteni yerinde görmek istiyoruz. Her yıl yeni şeyler arayışı içindeyiz. Önümüzdeki nisan ayında bir ay Japonya, Çin, Honkong, Tayland, Tayvan'da ziyaretler yaparak Asya'da neler var onları izlemek için yollara düşeceğiz" dedi.

HER İŞİN İNSANLIĞA FAYDASI OLMALI

Yücel, "İlk önce Rusya'da, daha sonra Amerika'da, İstanbul ve Ankara'da fen liseleri açıldı. Ama günümüzde fen ve teknolojiye dönüştü. Yani bilimi öğretiyorlar ama bilimi aynı zamanda bilimin içinde de kullanıyorlar. Bilim insanlığa hizmet etmiyorsa çok da fazla yararı yok. Ama her yapılan işin insanlığa faydalı olması lazım. O yüzden bilimin teknolojiye dönüşmüş halinin eğitimleri veriliyor. Biz de bu Türkiye'de mutlaka olmalı düşüncesiyle hareket ettik" diyerek yola çıkış amaçlarını özetledi.

BİLİM ADAMI YETİŞTİRMEK İÇİN KURULAN LİSELER POLİTİK YATIRIMLAR OLDU

Türkiye'de birçok fen lisesi olduğuna ancak amaçlarına hizmet etmekten uzak olduklarını belirten Yücel şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de fen lisesi çok var. İlk başta kurulan Ankara Fen ve İstanbul Fen Liseleri arzulanan ve Türkiye'nin bilim adamı yetiştirmek üzere kurulan liseler politik yatırımlar oldu. Ama bunlar arzulanan seviyedeki eğitim-öğretim hizmetini vermekten uzak kaldılar. O okulllara giden öğrenciler seçilmiş öğrenciler ancak bu okullar amacına hizmet etmekten birazcık uzak."

MEZUNLARIMIZ DÜNYANIN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİNE BURSLU GİDİYOR

Fen Liseleri açarak 40 küsür yıllık eğitim-öğretim hayatının en iyi işini yaptığının altını çizen Yücel, "40 küsür yıllık eğitim-öğretim hayatımda yaptığım en iyi işi yaptım. Üniversitemden ve diğer okullarımdan daha fazla bunu önemsiyorum. Biliyorum ki buradan mezun olacak öğrenciler yarının bilim insanları olacak. Ki 11 yıl oldu kurulalı. İstanbul'da başladık. Şimdi mezunlar vermeye başladık ve dünyanın en saygın üniversitelerine burslu olarak kabul ediliyorlar" diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BEŞ KURUŞ VERMEDEN OKUYABİLİR

Fen ve Teknoloji Lisesi'ni Gaziantep'e açma sebeplerini de aktaran Yücel şöyle devam etti: "Gaziantep'in bölgenin üzerinde etkisi malum. O yüzden fen ve teknoloji liselerini buralara yayalım istedik. Türkiye'de 15 noktada fen ve tekonoloji lisesini açmaya karar verdik. Şu anda 12'deyiz. Türkiye'nin her yerinde olmasını arzu ediyoruz. Gaziantep'te olmazsa olmazdı ve biz de yaptık. Fen ve teknoloji lisesini barındıracak olan bir kampüs açıyoruz. Bu 50 milyonluk bir yatırım. planı ve projesini bizzat takip ediyorum. Dünyanın en iyi liselerinden biri olan fen ve teknoloji lisesini Gaziantep'e kazandırıyoruz. Normalde okulumuzun 50 bine yakın eğitim ücreti var. Ancak okullarımız için sınavı kazanan öğrenci kabul aldığı müddetçe Fen ve Teknoloji Lisesi'nde beş kuruş vermeden okuyabilir. Üstelik mülakatı geçmişse cep harçlığı bile veriyoruz. Yeter ki bize yetenekli öğrenciler bulunsun."

EĞİTİME YENİ BOYUT

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özlem Dağ ise yaptığı konuşmada Gaziantep'e kazandırdıkları liseyle ilgili, "Önümüzdeki dönem Bahçeşehir Koleji Gaziantep'e Fen ve Teknoloji Lisesi ile eğitim yatırımlarını taçlandıracak. Yeni kampüsümüz ve okul yatırımımız da var. Yaklaşık 26 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip. Sosyal imkanlarıyla da bölgenin en büyük eğitim kompleksine sahip bir kampüse geçiyoruz. Türkiye'de fen ve teknoloji eğitimine yeni bir boyut kazandırdı. Evrensel bilime hakim teknoloji liderleri yetiştirmek üzere yola çıktık. Bugün mezun ettiği öğrencilerle Türkiye'nin her noktasında bir fen ve teknoloji lisesiyle geleceğimizi yetiştirmek üzere yoluna devam ediyor" dedi. NARİN DEMİRCİ