Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Kolejinde uygulanan “Bahçeşehir Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi” (BSK) ile öğrencilerin anaokulundan itibaren esneklik ve koordinasyonu öğreniyor.BSK eğitimi ile çocukların sportif branş öncesinde ve branş yönlendirmesinde en etkin spor eğitimi alması sağlanıyor.Bahçeşehir Koleji Gaziantep Anaokulu “Bahçeşehir Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi” (BSK) Finali anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerin katılımı ile okul BSK salonunda gerçekleştirildi.Okulöncesi dönem yaş grubu özelliklerine uygun, birçok konuda becerilerinin gelişmesini sağlayan, takım olarak çalışma ve oynama becerileri kazandıran oyun ve yarışma içerikli programdan oluşan BSK eğitimi alan öğrencilerin final sunumları Bahçeşehir Koleji BSK salonunda Anne – Babalar tarafından heyecanla ve alkışlarla izlendi.

YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORUZ

Bahçeşehir Koleji Beden Eğitimi Bölüm Başkanı – BSK Eğitmeni Kadir Şensoy yapmış olduğu açıklamada; “ Bahçeşehir Koleji’n de spor faaliyetleri öğrenciler için yetenekleri ve yaş aralıklarına göre en uygun şekilde planlanıyor. Yeteneklerin erken keşfi ile daha anaokulundan yetenek takipleri yapılan öğrencilerimizi velilerimizin bilgi ve desteği doğrultusunda başarılı olabilecekleri spor dalına yönlendiriliyoruz. Bahçeşehir Kolejinde öğrencilerimize sporu okul hayatının bir parçası olarak sunuyoruz. Erken yaşlardan itibaren okulumuzda spor eğitimi alan çocuklar umut ediyoruz ki ilerleyen yıllarda sporla dost olur ve hayat disiplini kazanmak için sporla ilgilenirler” dedi.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda fiziksel olarak aktif olan çocukların sosyal olarak daha uyumlu ve derslerinde daha başarılı oldukları belirten okul müdürü Selda Şener, “Okulumuzda öğrencilerimize sağlamış olduğumuz fırsatlarla tüm gelişim alanlarını destekleyerek diğer taraftan spor kültürü kazanmalarını ve çok yönlü, pozitif bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Düzenlemiş olduğumuz ( Bahçeşehir Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi ) BSK Finali ile öğrencilerimizin sportif alanda fiziksel gelişimlerini üst düzeyde, başarma ve özgüven duygusunu gözlerinde görmenin her şeyin üstünde olduğunu ifade ederek, tüm katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerini bildirdiler” diye konuştu.

Bahçeşehir Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi” (BSK) Final sunumunun ardından sertifika töreni ile etkinlik sona erdi.