AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Oturduğu yerden şunu yapın, bunu yapın diye AK Parti ya da diğer partilere pozisyon biçmek yerine, sorumluluk alıp taşın altına elini koyması gerekir" dedi.

Nizip Belediyesi'nce mahalle muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısında konuşan Gül, AK Parti'nin 14 yıldır milletin değeri, inancı ve özlemiyle beraber aynı yolu yürüdüğünü ve milletin sorunlarını çözerek yüzyıllık meselelerini gündeme alan bir parti olduğunu belirtti.

7 Haziran seçimi sonrasında tek başına iktidar kuramayan AK Parti'nin millete asla sırtını dönmediğini bilakis millete daha fazla yaklaşarak eksikleri ve kusurları gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Gül, şunları söyledi:''Seçimlerden sonra milletimiz biraraya gelmemizi ve koalisyon kurmamız anlamında bize mesaj verdi. Biz AK Parti olarak bu konuyla ilgili samimi olarak her türlü çabayı sergiledik ama CHP'nin 4 yıllık bir koalisyon şeklindeki öneriyle gelmesi bu konudaki görüşmeleri müzakere aşamasına götürmedi. 4 yıllık gibi bir uzun sürenin koalisyon ortaklığında Türkiye'nin bu meseleleri çözme yerine yeni sorunlarla milletimizi karşı karşıya bırakacağı hepimizin gözü önünde cereyan etti.''.

Gül, Bahçeliyi de eleştirerek, "AK Parti yada diğer partilere pozisyon biçmek yerine sorumluluk alıp taşın altına elini koyması gerekir" dedi.

Gül, ilçedeki bazı ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, taziye ziyaretlerinde bulundu. (AA)