Proje kapsamında önleyici rehberlik hizmeti semineri verildi İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Bağımsız Hayat" projesi kapsamında önleyici rehberlik hizmeti semineri verildi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "En büyük risk grubunu oluşturan 14 -18 yaşlarının il merkezimizde büyük oranda örgün eğitim içerisinde bulunduğu göz önüne alınırsa, gençlerle birebir iletişim içinde olan rehber öğretmenlere bu konuda önemli görevler düşmektedir" dedi.

BAĞIMLILIK BİR ŞEYE BAĞLI OLMAYABİLİR

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen eğitimin açılış töreninde konuşan Yanmaz, dünyanın en önemli problemlerinden birinin bağımlılık ve yarattığı sorunlar olduğunu belirterek, bağımlılığın bir maddeye olabileceği gibi, bir duruma, iletişim aracına veya insana da olabileceğini kaydetti.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRU DESTEK

Yanmaz, şöyle konuştu: "En büyük risk grubunu oluşturan 14 -18 yaşlarının il merkezimizde büyük oranda örgün eğitim içerisinde bulunduğu göz önüne alınırsa, gençlerle birebir iletişim içinde olan rehber öğretmenlere bu konuda önemli görevler düşmektedir. Bu konuda hem bilgi birikimi olan, hem de öğrencilerle özel bir iletişim içerisinde olan rehber öğretmenlerin olumsuzlukların önlenmesi konusunda, en geçerli ve en etkili desteği verecek meslek grubu olduğunu düşünüyorum."

3 GÜN SÜRECEK

İlçe milli eğitim müdürleri, okul idarecileri ve rehber öğretmenlerin katıldığı seminerde, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Görevlisi Barış Başel, bağımlılık hakkında sunum yaptı. Proje kapsamında 3 gün eğitim alacak rehber öğretmenlere seminerin sonunda sertifika verilecek. AA