Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yeşilay temsilcisi Fatih TamerN konuşmacı olarak katıldığı ‘’ Bağımlılıkla Mücadele’’ konulu etkinlik düzenlendi. Mütercim Asım Okul Müdürü İlhan Gök, bağımlılık duygusunun insanın fıtratında olduğunu söyledi. Bu duygunun kişinin ve toplumun menfaatleri doğrultusunda geliştiğinde kişiye değer kattığını anlatan Gök, ancak aksi gerçekleştiğinde ise hem bireyi hem de toplumu tehdit eden boyutlara ulaşabildiğini belirtti.

ASIL BAĞIMLILIK

Gök, "Asıl bağımlılığımız Allah’a, vatana, bayrağa ve atalarımızla sevdiklerimize duyduğumuz olmalıdır. Bunlar geri planda bırakıp sizi hayattan koparan ve hayatınızı çalan maddelere geliştirdiğiniz bağımlılık toplumun da zarar görmesine neden olmaktadır" dedi.

TAMER BİLGİ VERDİ

Konuşmacı Fatih Tamer ise, bağımlılığın tanımını yaparak başladığı konuşmasında, gençlerde bağımlılığın başlangıç, gelişme evresi ve zararlara dönüşmesi noktasında onlardan kendilerini sorgulamalarını istedi. Bu noktadan sonra diyalog şeklinde ilerleyen etkinlik görsel sunumun izlenmesiyle tamamlandı. HABER MERKEZİ