Uyuşturucu kullanma yaşının her geçen gün daha da düşmesine rağmen uyuşturucu bağımlısı gençlerin tedavilerinin ülke genelinde sadece 21 merkezde yapıldığı bildirildi.

Ülke genelinde yapılan araştırmalarda ve vatandaşlardan gelen şikayetlerle uyuşturucu yaşının her geçen gün düştüğü ve kullanımının yaygınlaştığı bilenen bir gerçek. Uzmanlar, uyuşturucuyla mücadelede sadece polisiye tedbirlerinin yetersizliğinden yakınırken Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Izleme Merkezi uyuşturucu bağımlılarının tedavi edilebildiği merkezlerin isimlerini açıkladı.

MERKEZLER SIRALANDI

Kamu ve üniversitelere bağlı olarak Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Merkezi (EGEBAM) ile Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (AKDENIZBAM) ismi açıklandı. TUBIM'den yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı bünyesinde uyuşturucu bağımlılığı tedavisi veren merkezlerin isimleri şöyle sıralandı: "Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Amatem). Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır Devlet Hastanesi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hast. E.A.H. (ÇEMATEM), Bursa Devlet Hastanesi (AMATEM), Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi (AMATEM)."