Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden badminton spor okuluna olan ilgi her geçen gün büyüyor. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde, eğitimlerin devam ettiği badminton spor okulunda 100’e aşkın bay ve bayan sporcu, gelişmekte olan badminton branşının inceliklerini öğreniyor.

YANGINLAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Şehitkâmil Belediyesi Yaz Spor Okullarında eğitim faaliyetlerine büyük bir hızla devam ediyor. Badminton Yaz Spor Okullarında eğitim gören 100’e aşkın bay ve bayan sporcu, gelişmekte olan badminton branşının inceliklerini öğreniyor. Badminton Yaz Spor Okulunun Yardımcı Antrenörü Yunus Haskaya, badminton branşı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır. Badminton, kolayca öğrenilebilen, erkek ve kadın, 7’den 77’ye herkesin yapabildiği ender spor dallarından biridir. Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir file bulunur. Dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu oldukça zararsızdır. Böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir. Her yaşta ve her performans düzeyinde oynanır ve zevk verir. Kişiyi zorlamaz, aşırı yüklenmenin kötü sonuçları oluşmaz. Özellikle ayak hareketleriyle sahayı tutma ve hamleleriyle Türklerin ata sporu kılıç kullanmaya benzemektedir. Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettiği badminton spor okullarına ilk okul, orta okul ve liselerde eğitim gören tüm öğrencilerimizi bekliyor, bu branşı özellikle küçük yaş gruplarına öğreterek yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

MİNİK RAKETLER MUTLU

Şehitkâmil Belediyesi Badminton Yaz Spor Okullarında eğitim gören 6- 9 yaş aralığındaki minik sporcular, yapılan çalışmalarda oldukça keyifli zaman geçiriyor. Hafta içi her gün 2 seans halinde devam eden çalışmalara katılan minik badmintoncular ders sonralarında ise kendileri için organize edilen çeşitli etkinlik ve aktivitelerde yaz tatilini mutlu bir şekilde geçirme imkânı yakalıyor.