Rekor sayıda katılımla gerçekleştirilen 3. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupasında 2 gün boyunca 323 sporcu öğrenci kortlarda şampiyonluk mücadelesi verecek. Şehitkamil Belediyesi ve Türkiye Badminton Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin iş birliği içerisinde düzenlediği spor okulları, geleneksel spor organizasyonları ve antrenör, hakem eğitimi çalışmalarıyla faal lisanslı sporcu sayısını her geçen arttıran badminton branşında Gaziantep’i Türkiye şampiyonlarında temsil eden sporcularda yetişiyor.

LİSANSLI SPORCU SAYI ARTIYOR

Badminton branşında destek ve gösterilen ilgiyle faal müsabık sporcu sayının her geçen gün arttığını ifade eden Türkiye Badminton Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Ziya Koyuncu, 3. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Şehitkamil Belediye Başkanlığımız ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün büyük destekleriyle son 3 yılda badminton branşına olan ilgi oldukça büyüdü. Başladığımız ilk noktayla bu günü kıyas edecek olursak faal lisanslı sporcu sayısının gönül rahatlığı ile 10 katına çıktığını ifade edebiliriz. Artık okullarda yaygın bir şekilde eğitimin verdiği badminton branşında, düzenlenen sportif yarışmalara yüzlerce sporcumuz katılıyor. Bu gün bir rekora imza attık. 3. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupası, 8 farklı kategoride 323 raketin çekişmeli mücadelelerine sahne olacak. Ümit ediyorum bu sayı her geçen gün daha da artar. Ben branşımıza verdikleri büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve değerli ekibine federasyonumuz adına teşekkür ediyorum. Yarışmacı tüm sporcu öğrencilerimize başarılar diliyorum”

SPOR SERVİSİ