Gaziantep’te, maddi imkansızlıklar nedeniyle babalarının okula gönderemediği 6 kız kardeş evde kendi imkanları ile okuma yazma öğrendikten sonra Halk eğitim Merkezi’ne başvurarak diploma sahibi oldular. Kız kardeşlerin şimdiki hedefi Ortaokul ve Liseyi dışarıdan bitirmek ve Üniversite eğitimi almak.

TURAN DUYARSIZ KALMADI

Yıllar önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesi’nden Gaziantep’e göç eden İbrahim (65) – Hamide Şengül (60) çiftinin 1’i erkek 7’si kız çocuğundan Mehtep (26), Songül (23), Kader (20), Fatma (18), Ayşe (16) ve Sabriye Şengül’un (14) bu azmi ve okuma isteklerine merkez ilçe Şahinbey Kaymakamlığı kayıtsız kalmadı. Kaymakam Uğur Turan, kız kardeşleri evlerinde ziyaret ederek, eğitimlerine devam etmeleri için maddi – manevi her türlü yardımı yapacakları müjdesini verdi.

HEDEF, ÜNİVERSİTE

Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ilçe genelinde yaptıkları alan taramasında yetkililerin dikkatini çektiler. Kız kardeşlerin Halk Eğitim Merkezi’ne kayıtları yapıldı ve İlköğretim diplomalarını aldılar.

Şengül kardeşler,” Hedefimiz Üniversite eğitimi almak. Bunun için çok çalışacağız ve bize güvenenleri ve destek olanları mahcup etmeyeceğiz” dediler.

KIZ ÇOCUKLARI OKUMALI

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise, kız çocuklarının okullaşması için Şengül kardeşlerin önemli bir örnek olduğunu ifade ederek,” Kardeşlerimiz bu azimleri ile sanıyorum bir çok insana örnek olacaklar. Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Kimseden yardım almadan okuma yazma öğrendiler ve diplomalarını aldılar. Onlar okuyamayan kız çocukları için önemli bir örnek. Şahinbey Kaymakamlığı olarak bundan sonraki eğitim hayatları boyunca kendilerine her türlü yardımı yapacağız ve bu kardeşlerimizin hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yerine getireceğiz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi