Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karagöz'den Arasa'nın olduğu yere kadar yaptığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaba bir görüntüye sahip olan korkulukları da (baba) küçültecek. Öte yandan İpekyolu üzerinde bulunan develerin kazalara sebebiyet vermemesi için korkuluklar kaldırıma doğru alınacak.

AMAÇ KALDIRIMLARA ARAÇ PARKI OLMAMASI

Büyükşehir Belediyesi'nce, eski Saray Caddesi üzerinde başlatılan kilittaşı çalışmalarında sona gelinirken, çalışmaların bitiminin ardından sıra babaların kaldırılmasına gelecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Settar Çanlıoğlu, babaların kaldırılmasının gündemlerinde olduğunu, kaba duran babaların yerine daha küçük ve kibar olanlarının düşünüşüldüğünü söyledi. Çanlıoğlu, babaların kaldırımlara araç park etmemesi amacıyla konulduğunu belirterek, "Esnafın genel talebi doğrultusunda babaların küçük olanlarının kaldırımlara konulmasını amaçlıyoruz" dedi.

DEVELER KALIYORÇanlıoğlu, Zeugma Mozaik Müzesi karşısında, D400 Karayolu üzerindeki refüjlere yapılan deve figürlerinden oluşan kervanın kaldırılacağı yönündeki iddiaları da yalanlayarak, "İpekyolu'ndaki refüjlerde sergilenen develer yerinde kalacak. Herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için sadece orada korkulukları kaldırıma doğru alacağız" dedi.

Meral KINACILAR