GAZİANTEP'te oturan ve böbrek yetmezliği çeken 33 yaşındaki Bulut Tanrıöver'e, Antalya'da yapılan ameliyatla 60 yaşındaki babası Mehmet Tanrıöver'den böbrek nakledildi. Aynı hastanede 4 gün sonra kadavradan pankreas nakli de yapılan oğul Tanrıöver, "Yeni yılda yeni bir yaşama başlıyorum. İlk işim memleketime gittiğimde bol cevizli Antep baklavası yemek olacak" dedi.

Gaziantep'te gıda üzerine işyeri bulunan Bulut Tanrıöver, 20 yıldır şeker hastası ve son 2 aydır da şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği verdı. Doktorların nakil olması gerektiğini söylediği Tanrıöver için babası ve 3 kardeşi verici olmak istedi. Kardeşlerinin vereceği böbreği kabul etmeyen Bulut Tanrıöver'e, şeker hastası olan babasının da verici olamayacağı söylendi. Bunun üzerine babasıyla birlikte organ nakilleriyle ünlü Antalya'ya gelen Bulut Tanrıöver, Özel Medical Park Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ile görüştü. Prof. Dr. Demirbaş ve ekibinden, bir dizi tetkik sonucunda böbrek naklinin yapabileceğini öğrenen baba- oğul kontrol için geldikleri Antalya'da organ nakli ameliyatı olmaya karar verdi. İki hafta önce baba Mehmet Tanrıöver'den alınan böbrek başarılı bir operasyonla oğlu Bulut Tanrıöver'e nakledildi. Hastanedeki tedavisi süren ve pankreas nakli de olması gereken Bulut Tanrıöver için şans ikinci kez güldü. 36 yaşında beyin kanaması sonucu ölen ve adı açıklanmayan vericinin bağışlanan organlarından pankreası, geçen cuma günü Tanrıöver'e nakledildi.

ARTIK İNSÜLİN KULLANMAYACAK

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, Tanrıöver'in 20 yıldır tip-1 diyabet hastası olduğunu ve bağlı olarak da böbrek yetmezliğinin geliştiğini söyledi. Tanrıöver'e iki hafta önce diyalize başlamadan babasından böbrek nakli yaptıklarının kaydeden Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Önce böbrek sonra pankreas nakli yaptık. Bu büyük bir şanstır, üst üste geldi. Hastamız artık insülin kullanmayacak. İstediğini yiyebilecek. Diyalize girmeyecek. Hem şeker, hem kronik böbrek yetmezliği hastalığından ikili nakille kurtuldu. Bu da ona vefat eden kahraman donörden bir yılbaşı hediyesi olsun" dedi.

BOL CEVİZLİ ANTEP BAKLAVASI

Babasından yılbaşı hediyesi olarak böbrek aldığını belirten Bulut Tanrıöver, “Böbrek nakli olduktan sonra pankreas nakli olmam da gerekiyordu. Büyük bir şans olsa gerek böbrek naklinden hemen sonra bana uyumlu kadavradan pankreas bulundu ve nakli oldum. Yeni yılda yeni bir yaşama başlıyorum. İlk işim memleketime gittiğimde bol cevizli Antep baklavası yemek olacak" diye konuştu.

BABASI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarını tutumayan baba Mehmet Tanrıöver ise Bulut'un 4 çocuğundan biri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Antalya'ya geldiğimizde böbrek nakli olmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Sadece oğlumun tedavi sürecini birkaç yıl daha uzatabilir miyiz diye düşünüyorduk. Buradaki hocalar ayağımın tırnağından saçımın teline kadar inceledi. En ufak bir uyumsuzluk yaşanması halinde bu naklin olamayacağını söylediler. Çok şükür her şey uyumlu çıktı. Oğluma seve seve, sevine sevine böbreğimi verdim." DHA