Seçime saatler kalana kadar gizli tutulan adayın mevcut Başkan Abdülkadir Çıkmaz'ın oğlu ortaya çıktı. İbrahim Türkhan aylar önce adaylığını açıklayıp çalışmalara başlarken, karşısına son ana kadar kimin aday çıkacağının bilinmemesi yarışı daha da heyecanlı hale getirdi.

cikkmaz.jpg

İki dönem kuralı nedeniyle aday olamayan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ın yerine son anda oğlu Mehmet Çıkmaz aday yapılması ihracatçı birliğinde "babadan oğula başkanlık" sözleriyle değerlendirildi. Kıran kırana geçen seçimi 112 oy alan Mehmet Çıkmaz kazanırken, İbrahim Türkhan ise 96 oy alarak yarışı kaybeden taraf oldu. Mehmet Çıkmaz'ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; "Pak Tarım Ürünleri, Meray Kuruyemiş, Altın Yemiş, Zerova Fıstık, Alagözler, Doğan Can, Kırıcı Kuru Meyve, Akkılıç Gıda, Öğüt Organik, Royal İç ve Dış Ticaret."

mahsunm.jpg

MAHSUM ALTUNKAYA TEK ADAY

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde Mahsum Altunkaya'nın tek liste ile gittiği Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği seçimleri GAİB hizmet binasında yapıldı. Saat 10.00'da başlayan seçimlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Divan Başkanlığını GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ın yaptığı genel kurula üyeler büyük ilgi gösterdi. Ardından seçimlere geçildi.

İŞTE ALTUNKAYA'NIN YENİ YÖNETİMİ

Altunkaya 126 oyuyla yeniden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde Mahsum Altunkaya Başkanlığına seçildi. Altunkaya'nın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Celal Kadooğlu, Mesut Acar, Ali Çoban, Ahmet Tiryakioğlu, Murat Unat, Seyit Yusuf Akan, Mehmet Surur Aydın, Kemal Çakmak, Bora Batalı ve Abdullatif Hazır görev alacak.

KOORDİNATÖR BAŞKANLIĞI KESİN GİBİ

Üyelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği başkanlığına yeniden seçilen Mahsum Altunkaya'nın GAİB Başkanlığına seçilmesine kesin gözle bakılıyor.

KURU MEYVE BİRLİĞİNDE BÜYÜK YARIŞ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde öğleden sonra Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin genel kurulu yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Ardından seçimlere geçildi.

MÜKERRER ÜYE NEDENİYLE ARA VERİLDİ

İki listenin yarıştığı birlik seçimlerinde Mahsum Altunkaya, Seçim Kurulundan Halis Gıda'nın yedek olarak iki listede de bulunması nedeniyle seçime 5 dakika ara verilmesini istedi. Ara verilen süreçte salonda bulunmayan Halis Gıda yetkilisi aranarak iki listede birden bulunamayacağı bildirildi. Halis Gıda Yetkilisinin önce Mehmet Çıkmaz'ın listesinden, ardındanda iki listeden de çıkmak istediği öne sürüldü. Mükerrer oy konusunun düzeltillmesinin ardından seçimlere kaldığı yerden devam edildi.

ÇIKMAZ SÜRPRİZİ

İbrahim Türkkan'ın aylar önce adaylığını açıkladığı birlikte, diğer aday ise ACE dış ticaret Mehmet Çıkmaz oldu.

Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nde, seçim sürecinin ilk günlerinden itibaren başkan adaylığı için Abdulkadir Çıkmaz'ın oğlunun ismi geçmiş, ancak daha sonra bundan vazgeçildiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. İbrahim Türkhan'ın karşısına ise Mehmet Ali Kılıç, Özgür Atakan, Yalçın Geyik ve Çetin Özmimar isimlerinden birinin aday olacağı dillendirilirken, son anda Mehmet Çıkmaz'ın aday olması sürpriz olarak değerlendirildi.

HEYECANLI VE GERGİN ANLAR

İki liste ile gidilen birlik seçimlerinde hem heyecan hem de gergin oldukları gözlendi. Adeta kıran kırana geçen yarışı 112 oy alan Mehmet Çıkmaz kazandı. İbrahim Türkhan ise 96 oy aldı.

ADAYLARIN LİSTELERİ

MEHMET ÇIKMAZ’IN LİSTESİ

Başkan Adayı: ACE Dış Ticaret

Yönetim Kurulu Asil üyeler

Pak Tarım Ürünleri, Meray Kuruyemiş, Altın Yemiş, Zerova Fıstık, Alagözler, Doğan Can, Kırıcı Kuru Meyve, Akkılıç Gıda, Öğüt Organik, Royal İç ve Dış Ticaret

TİM DELEGESİ ASİL ÜYE ADAYI

Özgü Tarım Ürünleri, Asım Samlı Tarım Ürünleri

İBRAHİM TÜRKHAN’IN LİSTESİ

Başkan adayı: Boyhan Company

Yönetim Kurulu Asil üyeler

TOSKA, Akbaş, Ati Gıda, Sayınlar Gıda, Fıstıkçı Gıda, Hanoğlu Tarım, Hasan Öncel, Alnut Gıda, Yüceler Yerli Mahsul Gıda, Günay Gıda

TİM DELEGESİ ASİL ÜYE ADAYI

Has Gıda Maddeleri, Parlak Gıda