Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde tarihi Rumkale bölgesinde Fırat Nehri'ne giren bir çocuk ve onu kurtarmak isteyen babası ve ağabeyi, boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Rumkale civarında ailece pikniğe giden Zeybel ailesinden Ramazan Zeybel (14), Fırat Nehri'ne girerek serinlemek istedi. Bu sırada oğlunun suda çırpındığını fark eden baba Zeki Zeybel (35), nehre atlayarak oğlunu kurtarmak istedi. Kıyıda bekleyen ağabey Bekir Zeybel (15) de, babası ve kardeşini kurtarmak için suya atladı. Baba ve çocuklarının suda gözden kaybolması üzerine aile, jandarma ve kurtarma ekiplerini aradı. Nehirde balık tutan Mustafa Çelik, suda boğulan baba ile oğlu Bekir’in cansız bedenlerini suda bulunca kıyıya çıkardı. Daha sonra olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ekibinde bulunan sualtı dalgıçları, Ramazan Zeybel'in de cesedini bularak sudan çıkardı.
Baba ve iki oğlunun cesetleri, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Acı haberi duyarak Adli Tıp Kurumu morguna gelen Zeybel ailesinin yakınları sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan şahıslar yakınları tarafından teselli edildi.
Cenazeler yapılacak otopsinin ardından ailelerine teslim edilecek. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.