Aylardır Defterdarsız, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürsüz bırakılan Gaziantep'te, son olarak DSİ Şube Müdürünün de olmadığı ve bu makama 3 aydır atama yapılmadığı öğrenildi. Daha traji komik olan gelişme ise, Kahramanmaraş'a bölge müdür muavini olarak atanan DSİ şube müdürünün haftada 1-2 gün şehrimize gelerek evrakları imzalayıp gittiği iddia edildi. Eşi benzeri görülmeyen bu uygulama yüzünden DSİ ile işi olan ve imza bekleyen çok sayıda, firma, vatandaşın mağdur olduğu ifade edildi.

EVİNİ MARAŞ'A TAŞIDI

Gaziantep DSİ 202. Şube Müdürü olarak görev yapan İsmail Kaya'nın yaklaşık 3 ay önce, Bölge Müdür Muavini olarak atandı. Evini müdürlüğün bulunduğu Kahramanmaraş'a taşıyan İsmail Kaya’nın, kendisinden sonra Gaziantep'e Şube Müdürü atanmayınca haftanın iki günü Gaziantep'e gelerek acil evrakları imzaladığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR MÜDÜR İSTİYOR

Bu durumdan en çok vatandaşlar şikayetçi. Gazetemizi arayarak durumu anlatan vatandaşlar, bir an önce Gaziantep'e Şube Müdürü'nün atamasının gerçekleştirilmesini istedi. 'Önümüz kış' diyen vatandaşlar, "Gaziantep doğal afetler yönünden önemli bir bölge. Geçtiğimiz yıllarda İslahiye'de taşkından dolayı ölümler oldu. Biz köyden geliyoruz. Kışın derelerden tarlamıza su geliyor. Taşkın, sel işleri devlet su işlerine ait. Önümüz kış olduğu için önemli sorun olacak" dediler.

VEKİL DE YOK

DSİ'de şube müdürü atamasının yapılmamasının büyük boşluk yarattığını anlatan vatandaşlar, "Bir sürü yapılması gereken iş var, ancak müdür yok. DSİ hiç bu kadar müdürsüz kalmamıştı. İşin kötüsü vekil de atamıyorlar. Kış aylarında sel gelme ihtimali var, tedbir alınması lazım. Aylardır müdür yok. İşimiz oluyor, gidiyoruz, müdürü bulamıyoruz. Gidin sonra gelin diyorlar. Müdür haftanın bazı günlerinde geliyor. Esas müdür olmadığı için işlerimiz uzuyor. O kadar yolu tekrar dönüyoruz. " diye konuştular. Haber Müdürü