GTO 9 Nolu Meslek Komitesi önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den randevu alamayan, Gaziantep Kasaplar Odası için toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den yeni kurulacak olan toptancı et halinin statüsünü görüşmek için randevu isteyen ancak alamayan Kasaplar Odası, başkanla görüşmeleri halinde Gaziantep Ticaret Borsasına dahil olmak istemediklerini söyleyecek.

KASAPLAR ODASI GTO MESLEK KOMİTESİNDEN ARACI OLMALARINI İSTEDİ

Gaziantep Ticaret Odası 9 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Tamer Abuşoğlu, Komiteye müracaatta bulunan Gaziantep Kasaplar Odası'nın, Büyükşehir Belediye başkanlığından randevu talep etmelerine rağmen birkaç aydan bu yana taleplerine bir cevap alamadıklarını, meslek komitesinden söz konusu randevunun sağlanması konusunda aracı olmalarını istediklerini söyledi. GTO Meslek Komitesi olarak bu konu için toplandıklarını söyleyen Tamer Abuşoğlu, "Kasaplar odasının büyükşehir belediye başkanlığı ile istişare etmek istediği konu ise yeni kurulacak olan toptancı et halinin statüsü ile ilgilidir. Bir oldu bittiyle borsaya dahil edilmek istenen Gaziantep kasapları borsaya dahil olmak istememektedir" dedi.

Mesleğin geleceği ile ilgili konuları kasaplarla istişare ederek çözüm üretmesi gereken büyükşehir belediyesinin, konuyu mesleğin dışındaki kişilerle çözme cihetiyle hareket ettiğini belirten Abuşoğlu, "Bu konudaki yanlışlığın derhal kaydıyla aşılması gerekmektedir. Büyükşehir belediyesinin muhatabı esnaf dışı unsurlar değil, bizzat kasap esnafının kendisi olmalıdır. Farklı kişi ve kurumlarla ve üçüncü şahıslarla bir oldu bittiye kalkışılması sonucu belli olmayacak bir maceraya kapı aralamakla eş anlamlıdır. Konu başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilgili merciler tarafından hassasiyetle takip edilmelidir" diye konuştu. Meral KINACILAR