MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, mazbatasını aldı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i seçim değerlendirmesinden dolayı eleştiren Özdağ, Şahin'in açıklamalarının siyasi etik sınırlarını zorladığını iddia ederek, "Sayın Başkan'ın ben bu değerlendirmesinden dolayı Gaziantep ve Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

AYIBI TELAFİ ETMELİ

"Hanımefendi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken, İslam tarihinden karşılaştırmalarla bir değerlendirme yaptı" diyen Özdağ, "Siyasi tarihimizde buna benzer bir lafı çok fazla hatırlamıyorum. Bütün şehri temsil etmesi gereken bir mevkide bulunan hanımefendi, şehrin yüzde 40'ını sanki İslam dışı bir pozisyona itti. AKP'ye oy vermeyenlerin İslam dinine mensup olmadıklarını ima edecek bir değerlendirme yaptı. Türkiye'nin de yüzde 50'sinden fazlasını aynı şekilde değerlendirdiğini ima etti. Bu doğrusu kabul edilebilir değildir. Öncelikle Sayın Başkan'ın ben bu değerlendirmesinden dolayı Gaziantep ve Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok ayıp olmuştur. Bu ayıbı dilerim yapacağı açıklamayla telafi eder."

SONUÇLAR KONUŞULACAK

Özdağ, 1 Kasım seçiminde elde edilen sonuçların hafta sonu Merkez Yürütme Kurulu ve il başkanları ile tartışılacağını da vurguladı

ANKARA'YA DAVET EDİLDİLER

Hafta sonu Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağını kaydeden Özdağ, şunları dedi: 'Sayın genel başkanımız görevinin başındadır. Tüm bu konuları değerlendirmek üzere cumartesi ve pazar günü Merkez Yürütme ve il başkanlarımız Ankara'ya davet edildi. Bu hafta sonu bütün bu konuların değerlendirmeleri genel başkanımızın başkanlığında yapılacak toplantılarda ele alınacak. Neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir."

GENEL BAŞKAN GÖREVİNİN BAŞINDA

Bir gazetecinin "MHP'de genel başkanlığa adınız geçiyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı" sorusunu üzerine Özdağ, şöyle yanıtladı: "Sayın Genel Başkan'ımız görevinin başındadır. Bu konuları değerlendirmek üzere cumartesi ve pazar Merkez Yürütme Kurulunu ve bütün il başkanlarını davet etmiştir. Sayın Genel Başkan'ımızın başkanlığında hafta sonu yapılacak bu toplantılarda, neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir. Bunun dışında bir değerlendirme yapmayacağım" şeklinde konuştu. Özdağ, seçimin Ankara'da yaşanan patlama gibi çok vahşi bir katliamla hafızalarda kalacağını ifade etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Özdağ, seçim sonrasında bazı AK Parti'li belediye başkanlarının kendisini arayarak kutladığını ifade ederek, onlara ve kendisine destek veren partililere teşekkür etti. BÜLTEN