İŞİD'in kobaniye girmesinden sonra başlayan gerginlik devam ediyor. Aydınlar Mahallesi de bu olaylardan nasibini aldı. Geçtiğimiz salı günü çıkan olaylarda eylemciler mahallenin başlangıcındaki üst geçitin demirlerini söktü, taşlarla polise saldırdı. Aydınlar mahalle muhtarı Salih Birişik ile esnaf Polisin mahalleye attığı gaz bombasından çok sayıda vatandaşın zarar gördüğünü söyledi.

Olayların yaşandığı gece zarar gören vatandaşlar, " Kobani'deki olayların buraya sıçramasının esas nedeni, Kürtlere verilen sözlerin tutulmamasıdır. Gaz bombaları atılmadan önce polis bizi uyarmadı, gaz bombalarından mahalledeki çocuklar dahi etkilendi, atılan gaz bombaları yüzünden rahatsızlananlar oldu. Polis dükkanlarımızı kapattırdı" dediler.

İŞTE MAHALLELİNİN GÖRÜŞLERİ

SALİH BİRİŞİK (AYDINLAR MAHALLE MUHTARI)

"POLİSİN ATTIĞI GAZ BOMBALARINDAN BURADA ÇOĞU VATANDAŞ ZARAR GÖRDÜ"

"Olayların çıktığı gece cenazem vardı Ceyhan'dan geldim. Saat gece 2 gibi yol ağzında indim mahalleye girmek istedim polis bırakmadı. Bende mezarlığın içinden geçerek mahalleye girdim. Mahalleye girdiğimde her taraf toz dumandı gözlerim yaşardı eve gittim hemen. Bizim mahallemizde olay çıkaran gençler tamamen başka mahallelerden gelmiştir. Bizim mahallenin dört tarafı da boş oralardan gelmişlerdir. Yoksa mahallemizde bunları yapacak genç yok.Gençleride olay çıkarması için parti yönlendiriyor. Gençler burda mahallenin alt tarafında bulunan üst geçitin saçaklarını sökmüşler demirlerini sökmüşler. İki saat gibi yolu trafiğe kapatmışlar. Polisin attığı gaz bombalarından burada çoğu vatandaş zarar gördü. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan ricamız Kobani'deki bu olayı biran önce durdursun. Olaylardan sonraki gece polis geldi burda güvenlik önlemlerini aldı."

YAŞAR AKSU (FIRINCI)

"Üst geçitin orada bu olaylar oldu. Mahalle olarak bu durumdan etkilendik. Gaz bombasından etkilenenler oldu bunlar gece sıcak diye camı açıyorlar bütün hava içeri girince rahatsızlanıyorlar. Polis gaz bombasını atmadan önce bizleri uyarmadı. Gençler üst geçitte bulunan demir saçları sökmüşler bizim dükkanın önünde bulunan sağlam briketi kırmışlardı. Çocuklarımız olaylardan dolayı çok korktuktu bizde korktuk."

MUSTAFA GÖK (MARKETÇİ)

"POLİS KONTROLSÜZ ŞEKİLDE GAZ BOMBASI ATTI "

"Salı günü akşam 7-8 gibi polisler Kobani'de meydana gelen olayları protesto etmek isteyen gençleri dağıtmak için kovaladı. Bu gençleri kovalarken polisler mahalle içine dağılan gençlerin üzerine gaz bombası attılar bundan benim iki buçuk aylık çocuğum etkilendi. Dünde polisler yine eylemci gençleri kovaladılar polisleri iyi bir şekilde uyardık burası mahalledir buraya gaz bombası atmayın diye onlarda zarar göreceğimizden dolayı gaz bombası atmadılar."

MUSTAFA KESKİN (MARKETÇİ)

"POLİS ZORLA DÜKKANLARIMIZI KAPATTIRDI"

"Polisler Kobani için eylem yapan gençleri kovaladılar.Gençleri kovalarkende gaz bombası attılar mahallenin her tarafına. Eşim atılan gaz bombasından etkilendi zaten eşim migren hastasıydı bu kokular onun hastalığnı tetikledi akşam zorla onu hastaneye yetiştirdik karımı Şehitkamil Acile götürdük. Eşimi hastaneye götürdükten sonra mahalleye geldik polis hala gençleri dağıtmaya çalışıyordu. Polis dükkanlarımızı kapattırdı. " Haluk ŞAHİN